banner

Akademisyenler öldürülen meslektaşları için yürüdü




İzmir'de boşandığı eşi tarafından öldürülen öğretim görevlisi Serpil Erfındık için Dokuz Eylül Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri yürüyüş düzenledi.

İzmir'de boşandığı eşi tarafından öldürülen öğretim görevlisi Serpil Erfındık için Dokuz Eylül Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri yürüyüş düzenledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük binası önünde toplanan bazı akademisyen ve öğrenciler ellerinde karanfiller ile Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdüler.

Cumhuriyet Meydanı'nda 20'ye yakın kadın dayanışması sivil toplum kuruluşları da gruba katılarak eyleme destek verdi. Katılımcılar, pankart açarak kadın cinayetlerinin son bulması yönünde sloganlar attı.

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri adına açıklama yapan Amerikan Kültürü ve Edebiyatı 3. sınıf öğrencisi Açelya Bayraktar, toplanma nedenlerinin "koruma isteyip korunamadığı için yaşam hakkı elinden alınan kadınlara yenilerinin eklenmesini önlemek" olduğunu söyledi.

Kadın cinayetlerinin önüne geçilmesini isteyen Bayraktar, "Serpil hocamızı ve diğer tüm cinayet kurbanı kadınlarımızı unutmayacak, unutturmayacağız. Başka Serpiller ölmesin istiyorsak kadınla erkeği eşit görmeyen her türlü ayrımcılığa karşı olmalı ve birlikte hareket etmeliyiz" dedi.

Bayraktar, konuşmasında şunları kaydetti:

"Kadın hakları insan haklarından ayrı değildir fakat giderek artan kadına yönelik cinsiyet kıyımı ile artık önceliklidir. İnsan hakları devletin koruma alanına giren haklardır. İnsanın insanca yaşaması için gerekli önlemleri almak devletin görevi ve bunların başında yaşam hakkı gelir. Kadının konumunun cinsiyete indirgendiği ve birey yerine konulmadığını anlatmak için namus, mahrem kavramları ile ötekileştirildiği bir ülkede şiddet ve cinayet bir kader değil, uygulanan ayrımcı politikaların sonucudur."

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.