banner

Onlar artık diplomalı çoban




Kırşehir'de "Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi" kapsamında eğitim alan 16 çobana sertifikaları verildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği işbirliğinde başlatılan "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" Projesi kapsamında Kırşehir'de eğitim alan 16 çobana sertifikaları verildi.

Malya Tarım İşletmesi Müdürlüğünde gerçekleştirilen törende konuşan Vali Yardımcısı Serdar Polat, son yıllarda Türkiye'de ve Kırşehir'de çoban yetersizliği nedeniyle küçükbaş hayvan sayısında önemli azalma yaşandığını belirtti.

Çobanlık mesleğini cazip hale getirmek amacıyla böyle bir proje gerçekleştirildiğini ifade eden Polat, "Bu konuda, teşvik tedbirleri almak ve uygulamaya koymak hayvancılığın gelişmesi açısından çok önemlidir. Bu vesileyle, bugün burada gerçekleştirmiş olduğumuz törenle çiftçilerimize gerekli desteği sağladığımıza inanıyorum. Kurs bitiminde başarılı olan çiftçilerimizi kutluyorum" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin de projeyle ilgili pilot illerden biri olan Kırşehir'de çobanların 40 saat teorik, 800 saat de pratik eğitim aldıklarını ifade ederek, hedefin çobanlık mesleğini tercih edilir hale getirmek olduğunu dile getirdi.

Şahin, "Hayvanın bakım, besleme, süt verimi, gebelik kontrolü, tohumlama, merada otlatma, yemleme gibi hayvancılıkla ilgili her şey anlatıldı. Malya Tarım İşletmesinde pratik eğitimlerini aldılar. Burada da nasıl otlatılıyor, nasıl doğum yaptırılıyor, hayvanlara nasıl bakılıyor, nasıl besleniyor her şeyi görerek öğrendiler" diye konuştu. 

Program, kursta başarılı olan 16 sürü yöneticisine sertifikalarının verilmesinin ardından sona erdi. Törene Malya Tarım İşletme Müdürü Mustafa Güncan, Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Bekir Tan ve çiftçiler katıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.