banner

Öğretmene saldırıya alkışlı protesto




İzmir'de meslektaşlarının okula gelen velilerce darp edilmesini protesto eden öğretmenler, alkışlı eylem yaptı.

Bornova'daki Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi önünde toplanan Eğitim-Sen 4 Nolu Şube üyeleri, "Öğretmene uzanan eller kırılsın" pankartı açtı. 

Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen 4 Nolu Şube Başkanı İsmail Akyol, geçen hafta okula gelen bıçaklı bir grup velinin, öğrencilerine kötü davrandıklarını iddia ettikleri öğretmeni darp ettiğini belirtti.

AK Parti iktidarı dönemindeki eğitim politikalarının başta mesleki eğitim olmak üzere eğitim sistemini iflas ettirdiğini savunan Akyol, sınava dayalı sistemin en fazla meslek liselerini olumsuz etkilediğini öne sürdü. 

Akyol, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenleri itibarsızlaştıran söylemlerinin bu olayların yaşanmasında temel rolü oynadığını iddia ederek, saldırıların önlenmesi için öğretmenleri hedef haline getiren açıklamalardan vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.

Öğretmenler, açıklamanın ardından saldırıyı alkışlarla protesto etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.