banner

Başbakan, Japonya’dan üniversite müjdesi verdi




Başbakan Erdoğan, Japonya'nın Türkiye’de üniversite kuracağı müjdesini verdi. Anadolu yakasında kurulacak olan üniversite bir Türk Japon üniversitesi olacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Japon mevkidaşı Şinzo Abe, Devlet Konuk Evinde baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye ile Japonya'nın diplomatik ilişkilerinin 90. yıl dönümü olduğunu ifade eden Erdoğan, bu yıl dönümü dolayısıyla yapılabilecek etkinlikler konusunda da Türkiye'de bir sempozyum düzenlemeyi kararlaştırdıklarını belirterek, "2014 yılı önemli adımların atılacağı bir yıl olacaktır" dedi.

Toplantıda, Türk-Japon Ortak Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin kuruluşuna ilişkin muhtıra, afet önleme ve sağlık sektörlerinde işbirliğine ilişkin niyet mektupları imzalandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.