banner

KPSS'de soru sayısı ve sınav süreleri değişti




2014'te yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS Lisans) alan testlerindeki soru sayısı ve süreleri değiştirildi

Eğitimtercihi- 5-6 Temmuz 2014 tarihinde yapılacak KPSS lisans düzeyinin 6 Temmuz Pazar günü yapılacak oturumunda alan testlerindeki soru sayısı 30 olarak belirlenirken sınav sürelerinde de değişiklik yapıldı. ÖSYM, 2014-KPSS ile ilgili olarak, ÖSYM ile Devlet Personel Başkanlığı (DPB) arasında yapılan görüşmeler sonucunda soru sayılarının her alan için 30 olarak belirlendiğini, çok uzun olması sürekli itiraz konusu olan sınav sürelerinin de azaltıldığı duyurusunda bulundu. 

ÖSYM’den yapılan açıklamada, ÖSYM tarafından KPSS LİSANS sınavında Pazar günü uygulanan alan testlerinde soru sayısının 30 olarak belirlenmiştir.  Bu yolla çok uzun olması sürekli itiraz konusu olan sınav sürelerinin de azaltılması sağlanmıştır.  Bu doğrultuda, 2014-KPSS Lisans sınavından itibaren alan testlerinin soru sayısı ve sınav süresi aşağıdaki gibi olacaktır.” denildi.

Pazar Günü Uygulanacak Alan Testleri ve Soru Sayıları

Pazar Sabah (160 dakika)

Hukuk (30)

İktisat (30)

İşletme (30)

Maliye (30)

Muhasebe (30)

Pazar Öğleden Sonra (160 dakika)

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri  (30)

Ekonometri (30)

İstatistik (30)

Kamu Yönetimi (30)

Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin kapsamı değişmedi

ÖSYM, 2013-KPSS’de uygulanan Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin kapsamı ve yaklaşık ağırlıklarının, uyumu sağlamak amacıyla, 2014-KPSS Lisans ve 2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans Sınavlarında da aynen uygulanacağını belirtti.

KPSS’DE UYGULANACAK TESTLERİN KAPSAMLARI

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.