banner

Merkezi ortak sınav sonuçları neden açıklanmıyor?




28-29 Kasım 2013 tarihlerinde yapılan merkezi ortak sınavları sonuçlarının neden açıklanmadığı ortaya çıktı. CHP’li Ayaydın, kasım ayında yapılan ilk sınavın da yargıya taşındığı için sonuçlarının açıklanmadığını söyledi.

CHP’li Ayaydın, yeni sisteme geçildiğini ve bundan sonra SBS yapılmayacağını belirterek, kasım ayında yapılan ilk sınavın da yargıya taşındığı için sonuçlarının açıklanmadığını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında yeni sistemle kasım ayında yapılan sınavın da mahkemeye taşındığını açıkladı. Ayaydın, sınavda seçmeli ders olan din kültürü ve ahlak bilgisinden sorular sorulduğunu anlattı. Velilerin, seçmeli ders olan ve seçilmeyen din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden soru sorulması üzerine dava açtığını belirtti. Merkezi Sistem Ortak Sınavları kapsamında kasım ayında yapılan ilk sınavın da yargıya taşındığı için sonuçlarının açıklanmadığını belirten Ayaydın, “Büyük olasılıkla bu yanlış da yargıdan dönecek” dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.