banner

Performans ödevleri kaldırılıyor mu?




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, velilerin şikayet ettiği performans ödevlerinin kaldırılması için çalışma başlatıldığını açıkladı

Öğretmenlerin, öğrencilere verdiği performans ödevlerinin yol açtığı karışıklığa Milli Eğitim Bakanlığı el attı. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, velilerden performans ödevleri konusunda çok ciddi şikâyetler geldiğini ifade etti. Velilerin 'Siz bu ödevlerle çocuklarımızı değil, bizi ölçüyorsunuz. Çünkü verdiğiniz performans ödevlerini çocuklarımız değil biz yapıyoruz” dediğini aktaran Avcı, hatta bu işin 'ticaretini' bile yapanların olduğunu söyledi. Konuyla ilgili tedbirler alacaklarını anlatan Avcı, “Yapacağımız düzenlemede öğretmelerimizi ve velilerimizi karşı karşıya getirmemeye dikkat etmemiz gerekiyor” dedi. Veliler, öğrencilerin ödevleri internetten indirdiğine de dikkat çekerken, bu şekilde hazırlanan ödevlerin öğrencilere hiçbir katkısının olmadığını vurguladı.

e-Okul'dan sonra e-Karne başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl ilk defa lise öğrencileri için e-Karne düzenledi. Öğrenciler, karnelerini, e-Okul sisteminde yapılan düzenlemeyle Veli Bilgilendirme Sisteminin “e-Karne” bölümünden görebilecek. Böylece öğrenci ve veliler, e-Okul sistemi üzerinden ders puanlarını ve öğrenciye ait diğer bilgileri karne formatında öğrenecek. Karnede başarı ve devamsızlık durumu, öğrencilere ilişkin sınıf rehber öğretmeninin öğrenciyle ilgili görüşü yer alacak. e-Karne'nin onaylı bir örneği isteyen öğrencilere verilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.