banner

Toplumsal çözüm gençlerden destek Intel’den




Intel; Ashoka, Endeavor ve Galata İş Melekleri (GBA) işbirliği ile genç fikirleri desteklemeye yönelik yeni sosyal inovasyon projesi “Çözüm Kumbarası”nı hayata geçiriyor.

Türkiye’de gerçekleştirdiği farklı projelerle yıllardır gençlerin eğitimine ve gelişimine katkıda bulunan Intel, sosyal inovasyonu da dahil ederek bu alandaki çalışmalarına yeni bir boyut getiriyor. Intel; Ashoka, Endeavor ve Galata İş Melekleri (GBA) işbirliği ile genç fikirleri desteklemeye yönelik yeni sosyal inovasyon projesi “Çözüm Kumbarası”nı hayata geçiriyor.

Intel, yeni sosyal inovasyon projesi “Çözüm Kumbarası”nı hayata geçiriyor. Gençlere teknolojiyi kullanarak hayatı kolaylaştıran ve toplumsal fayda yaratan iş çözümleri geliştirme fırsatı sunan bir platform olacak Çözüm Kumbarası, Türkiye’de gerçekleştirilen en kapsamlı sosyal inovasyon projesi olma özelliğini taşıyor.

The Edition Otel’de düzenlenen Çözüm Kumbarası proje tanıtım toplantısına Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, Intel Yeni Teknolojiler Dünya Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz, Ashoka Türkiye Ülke Direktörü Zeynep Meydanoğlu, Galata İş Melekleri Başkanı Emre Kurttepeli ve Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin katıldı. Ayrıca projeye danışma kurulu üyesi olarak destek veren Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Sivil Toplum Gönüllüsü İbrahim Betil ve Eğitim Reformu Girişimi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Üstün Ergüder de katıldı.

Farklı fikirlerin hayata geçme noktası

“Proje sayesinde artık büyük fikirler hayal olmaktan çıkıp hayata geçirilecek, daha iyi bir Türkiye’yi birlikte şekillendireceğiz” diyen Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, genç ve yaratıcı nüfusun Türkiye’nin toplumsal sıçraması için en büyük gücü ve fırsatı olduğunu söyledi. Platformun farklı fikirlerin buluşma noktası ve hayata geçme noktası olmasını istediklerini vurgulayan Burak Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çözüm kumbarasıyla sosyal inovasyon anlamında teknolojiyi kullanarak gençlerin, genç profesyonellerin hem sosyal değişimin tetikledikleri hem yenilikçi fikirleri hayata geçirdikleri hem de girişimci ruhuyla ortaya projeler çıkarttıkları bir platformu hedefliyoruz. Burada amaç teknoloji çağının değer kazanan fikirlerinin çözüm kumbarasında biriktirebilme ve bu biriktirdiğimiz fikirlerle Türkiye’yi saran büyük sosyal projelere vesile olmak. Fikirler farklı insanların desteği ile yine farklı sivil toplum kuruluşlarına, şirketlere veya yatırımcılara ulaşmalı. Böylelikle filizlenmeli, sosyal anlamda değişimi tetikleyen projeler haline gelmelerini arzu ediyoruz. Bu eğitim, sağlık veya herhangi başka bir alanda da olabilir. Ama toplumsal faydasının altını çizmek istiyoruz ve sosyal anlamda çığır açacak projeleri bekliyoruz.”

Hedef 250 bin öğrenciye ulaşmak

Çözüm Kumbarası platformu ile Türkiye çapında yaklaşık 250 bin öğrenciye ulaşılması, sosyal girişimcilik ve teknolojinin toplumsal fayda için kullanılması konularında farkındalık yaratılması hedefleniyor. Çözüm Kumbarası Projesi ile gençlerin daha iyi bir toplum ve daha iyi bir gelecek için eğitim, sağlık, çevre, ekonomik kalkınma, kadınların güçlenmesi gibi çeşitli alanlarda, teknolojiyi kullanarak toplumsal fayda sağlayan yenilikçi iş çözümleri üretmeleri amaçlanıyor. Çözüm Kumbarası; işbirliği ortamı sunan bir platform olmasının yanı sıra eğitim ve mentorluk desteğine, yatırımdan projelerin hayata geçirilmesine uzanan süreçlerin tamamını bünyesinde barındıran, bugüne kadar Türkiye’de gerçekleştirilen en kapsamlı girişimcilik ve sosyal inovasyon destek projesi olma özelliğini taşıyor. Proje kapsamında gençlerin teknolojiyi kullanarak farklı alanlarda toplumsal fayda sağlayacak yenilikçi iş çözümleri, www.cozumkumbarasi.com sitesinde biriktirilecek, fikirlerin hayata geçmesi için gerekli süreçler yönetilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.