banner

Hani ünlü hangi liseden mezun?




Sinema, müzik ve siyaset dünyasının birçok ünlü isminin meslek lisesi mezunu olduğunu biliyor muydunuz? İşte meslek liseli ünlüler...

Şöhret basamaklarını tırmanmayıp, ünlü olmasalardı Serdar Ortaç tornacı, Bülent Ersoy muhasebeci, Cem Yılmaz da turizmci olacaktı. İşte meslek lisesi mezunu ünlülerden bazıları…





GÜVEN KIRAÇ-OYUNCU

 

 

 

 

 

 

 

 

Güven Kıraç, Zincirlikuyu İnşaat Teknik ve Yapı Meslek Lisesi mezunu. İçindeki oyunculuk aşkı lise yıllarında başladı. Lisede tiyatro kolundayken bir arkadaşının ısrarıyla, bir oyunun seçmelerine katıldı ve seçildi. Bu rolle birlikte oyunculuk aşkı daha da ağır bastı ve kariyerine oyunculuk alanında devam etti.

ŞEVVAL SAM-OYUNCU VE ŞARKICI

 

 

 

 

 

 

 

 

Şevval Sam, liseyi İstanbul Zincirlikuyu İnsaat Teknik ve Yapı Meslek Lisesi restorasyon bölümünde okudu. Yüksek öğrenimini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi grafik bölümünde tamamladı.

SERDAR ORTAÇ- ŞARKICI

 

 

 

 

 

 

 

 

Şarkıları ve besteleriyle uzun yıllardır müzik piyasasında adından söz ettiren Serdaç Ortaç, Haydarpaşa Meslek Lisesi'nin torna-tesviye bölümünden mezun. O da yüksek öğrenimi yerine kariyerine erken yaşta başladı. Bilkent Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okumaya başladı ama okulu bitirmeden ayrıldı.

ÇAĞATAY ULUSOY-OYUNCU

 

 

 

 

 

 

 

 

Adını Feriha Koydum dizisiyle tanıdığımız, şu sıralar ise sevilen dizi Medcezir’de başrol oynayan Çağatay Ulusoy, Halkalı Ticaret Meslek Lisesi mezunu. Ulusoy daha sonra İstanbul Üniversitesi'nde peyzaj bölümünde okudu ve oyunculuk dersleri aldı.

CEM YILMAZ- OYUNCU VE KOMEDYEN

 

 

 

 

 

 

 

 

Türkiye’nin tartışmasız en iyi komedyenlerinden Cem Yılmaz Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi mezunu. Yılmaz eğitimine daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve Otel Yönetimi bölümünde devam etti.

YAVUZ SEÇKİN- OYUNCU VE KOMEDYEN

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Ocak 1969 tarihinde İstanbul’da doğan Yavuz Seçkin, Şişli Motor Meslek Lisesi'nden 1988 yılında mezun oldu. Gültepe'de bir dükkan işleten, ticaretle uğraşan bir esnaftı. Arkadaşlarının ısrarı ile “İner misin Çıkarmısın” yarışmasına katıldı ve hayatı değişti.

SİNAN ÖZEN-ŞARKICI

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinan Özen, Rize Endüstri Meslek Lisesi Torna Tasviye bölümünden mezun oldu. Lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul'a dönerek mesleği ile ilgili iş girişimlerinde bulundu. Ancak lise döneminden başlayan müzik sevgisi onu başka yönlere kaydırdı.

MUHARREM İNCE- CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ VE YALOVA MİLLETVEKİLİ

 

 

 

 

 

 

 

 

Yalova Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Torna-Tesviye bölümünden 1981 yılında mezun oldu. Sonrasında Fizik Öğretmenliği okudu ve çeşitli okullarda Fizik Öğretmenliği yaptı.

BİNALİ YILDIRIM – ESKİ ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI

 

 

 

 

 

 

 

 

Binali Yıldırım Kasımpaşa Çok Programlı Lisesi’nden mezun. Sonrasında İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı.

ŞENOL İPEK- ESKİ MANKEN

 

 

 

 

 

 

 

 

Bornova Mimarsinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Dokuma bölümünden mezun oldu.

EMRE AŞIK- ESKİ MİLLİ FUBOLCU


 

 

 

 

 

 

 

Emre Aşık, Osmangazi Hürriyet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Yapı Ressamlığı bölümünden mezun oldu.

ARDA KURAL-OYUNCU

 

 

 

 

 

 

 

 

Yalova Endüstri Meslek Lisesi'nde Kimya okudu. Ardından 2 yıl dramaturji ve sinema eleştirmenliği eğitimi aldı.

AYŞEGÜL ALDİNÇ- ŞARKICI

 

 

 

 

 

 

 

 

Şarkıcı Ayşegül Aldinç Sultanahmet Anadolu Teknik Lisesi ve EML.-Makina Ressamlığı bölümünden mezun.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.