banner

‘Dershane tasarısına muhalefetten de büyük destek geldi’




Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, dershanelerle ilgili yasa tasarısına muhalefetten de büyük destek geldiğini belirtti. İşte Arınç’ın o açıklaması

Arınç, Bakanlar Kurulu sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Dershaneler konusunda Türkiye'nin "hareketli" günler geçirdiğini ifade eden Arınç, "Belki, olayların başlangıcının da buna bağlı olduğu söylenebilir ama dün komisyondan esprilerle, herkes birbirini kutlayarak çıktı dershanelerle ilgili komisyondan" diye konuştu. Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu tasarıya, hükümetten gelen tasarıya muhalefet de büyük bir destek verdi. Hatta, maarif müfettişliği ihdas edilirken oy birliğiyle oy kullandılar. Peki nerede kaldı o kavgalar? 'Olmaz bu kaleyi vermeyiz. Onu yaparız, bunu yaparız' tehditleri nereye gitti? Aynen bu da diğer tasarı ve teklifler için geçerlidir. Sadece tribünlere oynamak bağırıp çağırmak, hükümeti çalışamaz hale getirmek, Meclis'te kavga çıkartmak yolunu tercih ediyorlar. MİT'in 30-40 yıllık yasasını bugünün şartlarına uygun hale getirmek, daha güçlü ve teşkilatı kendi içinde daha barışık bir hale getirmek için yasal düzenleme yapılırken bir istihbarat örgütünün güçlü olmasını içe ve dışa karşı kim istemez? 'Biz de istiyoruz ama şunlar olmasın'... Peki, niçin, ne sebeple bunu istemediğinizi elbette ortaya koyabilirsiniz. Eğer uygun görülüyorsa da önergelerle bu konular değiştirilebilir. Sayın Beşir Atalay'ın da ifade ettiği gibi MİT Kanunu teklif olarak gelmişti. 3-4 maddesinde de Komisyonda değişiklik yapıldı. Genel Kurul'u bekleyelim. Oradan ümit ediyorum ki olumlu bir yasa çıkacaktır."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.