banner

Öğrencilerden o profesöre tepki: Üniversiteden atılsın




Eskişehir’deki Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencileri, üniversitedeki kız öğrencisi E.B. ile kendisinin çırılçıplak fotoğraflarını Instagram hesabından yayınlayan 56 yaşındaki Prof.Dr. A.N.T.’nin okuldan atılmasını istedi.

Edebiyat Fakültesi önünde toplanan bir grup öğrenci basın açıklaması yaptı. ’Öğrenci seks objesi, Hocaların malı, Instagram ikonu, Yarıştırılacak at değildir. Tarih Bölüm Başkanı okuldan atılsın’ yazılı pankart açan öğrenciler adına basın açıklamasını Habibe Kotan okudu. Kotan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın Eskişehir’den milletvekili seçildiğini hatırlatarak şöyle devam etti:

"Bakan’ dediysek aklınıza vasıflı, üstün görüşlü bürokrat gelmesin. ’4+4+4’ün yeni uygulayamayıcısı, dershaneler sorunu ile başlayan buhranın mimarlarındandır kendisi. Nabi Avcı döneminde skandallarla gündeme gelen eğitim modeli bu defa Anadolu Üniversitesi patladı. Daha önce öğrencilere açılan soruşturmalarla öğrencilere uygulanan fiziksel ve psikolojik şiddetle gündeme gelen Anadolu Üniversitesi bu defa da bir profesörün öğrencisi ile çıplak fotoğraflarının sosyal medya yayınlaması ile gündeme geldi. 56 yaşındaki bir profesör, genç yaştaki kadın üniversite öğrencisi ile yaşadığı etik açıdan doğru olmayan fotoğrafları sosyal medyada yayınlaması üniversite öğrencisi genç kadın arkadaşımızı zor durumda bırakmıştır. Öyle ki arkadaşımız yaşadığı olaylar yüzünden okulu uzatmasına rağmen okula uğramamaktadır. Bu fotoğrafların internete düşmesi genç bir kadının ailesi ve arkadaşları tarafından nasıl bir baskıya uğradığı tahmin edilebilir. Bunların sebebi; bireysel olarak Tarih Bölüm Başkanı, kurumsal olarak Anadolu Üniversitesidir. Vize-final dönemleri, ulaşım ve ekonomik sorunlarla boğuşan öğrenciler öğretim görevlilerinin göstereceği duygusal şefkate muhtaç değildirler. Öğrencilerle doğru diyalogu yakalamanın yöntemi, karşı cins öğrencilerle duygusal ve fiziksel bağ kurmak değil onlarla olması gereken bilimsel eğitim metotları ile doğru bilgiyi onlara ulaştırmasının yolunu kullanmaktır."

Prof. Dr. A.N.T.’nin üniversite ile ilişiğinin en kısa sürede kesilmesini isteyen Habibe Kotan, afiş asan, stant açan, eşit parasız bilimsel, anadilde eğitim isteyen öğrencilere soruşturma açan, okuldan uzaklaştıran üniversitenin kendi öğretim görevlisine nasıl bir ceza uygun göreceğini merakla beklediklerini söyledi.

Öğrenciler bir süre alkışla tempo tuttuktan sonra dağıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.