banner

Dershane tasarısı bugün TBMM’de görüşülecek




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershaneleri de kapsayan MEB yasa tasarısının bugün TBMM’de Genel Kurul’a geleceğini söyledi.

Bakan Avcı dün akşam Habertürk kanalındaki bir televizyon programında gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Avcı, dershanelerin 2015’e kadar mevcut eğitimlerine devam edebileceğini, son tarihin ise öğrenci mezun edenler için 2018 olacağını belirtti.

İşte Avcı’nın açıklaması;

Dershaneler özel okula dönüşebilir. Devlet okullarında nitelikli eğitim almayan öğrencilere bu kurumlarda iyi ders verildiği yönünde iddialar var. Bizde eğer böyleyse gelin okul olun dedik.  Bu kurumların yüzde 80’i özel okula dönüşme şartlarını taşımıyor. Bunlar arasında teşvikle geçebilenler olabilir. Kriterleri esneterek, geçiş sürecinde “açık lise” uygulaması bunlara önerildi. 20’şer saat yüz yüze ve uzaktan eğitimle hizmet verecekler. Geçiş süresini 2 yıl öngördük ancak altyapı ve öğrenciler nedeniyle 4 seneye kadar uzattık.  Aynı zamanda müfredatta yer alan sanatsal, sportif etkinlikleri de burada pilot olarak uygulayacağız. Sonuçlarını değerlendireceğiz.

Bu kurumlar sosyal adaleti sağlamak için kaldırılıyor. Kırsal kesimde bu imkanı alamayanlar geride kalıyor. Okulda da takviye alınarak çok başarılı olunabilir. Bu amaçla halk eğitim merkezlerinde de ücretsiz eğitimler vereceğiz.

Yasa çıktıktan sonra hemen yönetmelik yapılacak. Tasarı bugün Meclise gelecek. Dershaneler 2015’e kadar mevcut eğitimlerine devam edebilecek. Son tarih ise öğrenci mezun edenler için 2018 olacak. Bilişim sektörüne yönelik, beceri, dil kurslarına da geçiş olabilir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.