banner

2014’te bedelli askerlik olacak mı?




2014’te bedelli askerlik olacak mı? Bedelli askerlik ne zaman çıkacak? 1 Mart 2014 tarihi itibariyle bedelli askerliğin olup olmayacağına ilişkin en son yapılan açıklama

Bedelli askerlik bekleyen binlerce kişiye kötü haber! Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerliğe ilişkin, "Şu anda Bakanlığımızda yapılmakta olan bir bedeli çalışması yoktur" dedi.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bedelli askerlikle ilgili son defaya mahsus birikenlerin bedelli askerlik yapması düşünülebilir açıklamasında bulunmuştu.  Bugün de Milli Savunma Bakanlığı bedelli askerlikle ilgili bir açıklama yaptı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Şu anda Bakanlığımızda yapılmakta olan bir bedeli çalışması yoktur" dedi. 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerliğe ilişkin, "Şu anda Bakanlığımızda yapılmakta olan bir bedeli çalışması yoktur" dedi.

Bazı programlara katılmak üzere Sivas'ın Şarkışla ilçesine gelen Yılmaz, ilçedeki bir plastik ve ambalaj üretim fabrikasını ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Bakan Yılmaz, bir basın mensubunun, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un bedelli askerlikle ilgili açıklamalarını hatırlatması üzerine, dün akşam eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in oğlunun nikah töreni sırasında Kurtulmuş ile görüştüklerini belirtti.

Kurtulmuş'un, toplumda böyle bir talep olduğunu ve bu talebin de muhakkak değerlendirmesi gerektiğini kendisine ilettiğini ifade eden Yılmaz, "Biz daha önceki söylediğimiz noktadayız. Bunun dışında ilave bir şey söyleyecek durumda değilim ancak Numan bey iyi bir siyasetçi, toplumda olan talebi siyasete aktarıyor. Siyasette bu talep ne kadar zemine oturuyor, ne kadar bir karşılığı var, bunun ayriyeten değerlendirilmesi gerekir ama şu anda Bakanlığımızda yapılmakta olan bir bedeli çalışması yoktur" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ise şu açıklamayı yapmıştı;

Bir seferlik, son defaya mahsus birikenlerin bedelli askerlik yapması düşünülebilir. Ama bu konuda karar verecek olan TSK bir talepte bulunacak, Milli Savunma Bakanlığı da bu konuyla ilgili siyasi iradeye gerekli çalışmaları hazırlayacak. Milli Savunma Bakanlığımızda bildiğim kadarıyla bu konuyla ilgili bir takım çalışmalar var. Ama sonuçta ben bir siyasetçi olarak toplumda var olan bir talebi dile getiriyorum. Ama karar alma noktasında TSK'nın ihtiyaç tespiti ve Milli Savunma Bakanlığı'nın hazırlayacağı rapor ve sonunda hükümetin alacağı karar önemlidir. Sadece bu konuyla ilgili çalışmaların olduğunu ifade etmek isterim' diye konuştu.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.