banner

Lisede deprem ve yangın tatbikatı yapıldı




Aydın Lİsesi'nde, senaryo gereği deprem sonrası öğrencilerin okuldan tahliye edilmesi, yaralı ve mahsur kalanların kurtarılmasına yönelik İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), itfaiye, emniyet ve sağlık kuruluşlarınca ortak tatbikat gerçekleştirildi.

Aydın Lisesi'nde Deprem Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği meydana gelen depremden sonra öğrenciler öğretmenleri yardımıyla okuldan tahliye edildi. 

Yaralanan ya da sınıflarda mahsur kalan öğrencilere, okula gelen AFAD ekipleri yardım etti. Arama kurtarma köpeği bina içerisinde dolaşarak yerlerini tespit ettiği yaralı ve mahsur kalan öğrenciler, ekipler tarafından halatlar ya da itfaiye merdiveni kullanılarak tahliye edildi. Çalışmalar sırasında polis ekipleri de çevre güvenliği için önlem aldı. 

Yine senaryo gereği deprem sırasında çıkan yangına da itfaiye ekipleri müdahale etti, yaralanan öğrenciler de okuldan çıkarılarak sağlık görevlilerine teslim edildi. 

 Tatbikatı izleyen Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin yangın ve depreme hazırlıklı olması amacıyla tatbikatın gerçekleştirildiğini belirterek destek veren kurumlara teşekkür etti.  

Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Coşkun ise doğal afetler öncesinde tüm müdahale ekiplerinin hazırlıklı olması açısından belirli aralıklarla düzenlenen tatbikatların büyük yarar sağladığını dile getirdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.