banner

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Berkin Elvan’ı andı




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dün sabaha karşı hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili, “Her ölüm acı, genç ölümleri özellikle acıdır. Ailesine sabırlar diliyorum. Allah rahmet eylesin. Başımız sağolsun” dedi.

Avcı, Başkent Öğretmen Evinde düzenlenen “12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı”nda konuştu. Avcı, bir gazetecinin “Berkin Elvan bugün son yolculuğuna uğurlanıyor, siz neler düşünüyorsunuz” şeklindeki sorusu üzerine, her ölümün acı olduğunu genç ölümlerin özellikle acı olduğunu söyledi.

Elvan'ın ailesine annesine, babasına, sevdiklerine, arkadaşlarına başsağlığı dileyen Avcı, “Özellikle ailesine sabırlar niyaz ediyorum. Allah rahmet eylesin, başımız sağolsun” dedi.

Berkin Elvan'ın ölümü üzerine, Türkiye genelinde bazı protestoların olduğunun anlatılması üzerine Avcı, “Bir acının üzerinden başka şeyler türetmeye çalışmak, doğru değil. Evladımıza rahmetler diliyorum” şeklinde konuştu.

Tahliyelere yönelik bir soru üzerine de Bakan Avcı, konunun Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluk alanında olmadığını anlatarak “O konularda ilgili bakanların dışında açıklama yapmam şık olmaz” yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, “Sizin Gezi olaylarının başlangıcında bir yorumunuz vardı, 'farklı fraksiyonları yan yana getiriyor' diye ve bunu bir iktidarın başarısı diye yorumlamıştınız, gelen süreç itibariyle dün 7'inci can verildi” sözleri üzerine Avcı, şöyle dedi:

"Gezi olayları sırasında yaptığım o yorumun arkasında şunu söylemiştim, 'Toz duman dağıldığı zaman insanlar kimin kimlerle yan yana geldiğini görüp şaşırabilirler. Koltuğunun altında Orhan Pamuk'u okuyan gençler, yanlarında beyaz bereli çocukları gördükleri zaman toz duman dağıldığında şaşırmasınlar' demiştim. O tarafı pek kullanılmadı medya tarafından. Ama işaret etmek istediğim oydu. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Toz duman içerisinde kimin kiminle durduğu, kimin kiminle iş tuttuğu, toz duman dağıldıktan sonra tarafları şaşırtacak kadar farklı görünebilir. Herkesin dikkatli olmasında yarar var.”

Parti mitinglerine öğrenciler götürülmüyor

Parti mitinglerine öğrencilerin okul saatlerinde götürüldüğü iddiaları hatırlatılarak, bunun yaptırımı olup olmayacağının sorulması üzerine Avcı, bu konuyu araştırdıklarını belirterek, “Doğru değil, sadece Ak Parti  değil, diğer parti mitinglerine katılanlarda böyle bir öğrenci nakli söz konusu mu diye araştırdık. Böyle sistematik bir düzenleme yok” yanıtını verdi.

“Toplumda ciddi bir adalet duygusu sarsılması var, bu süreç tamirinin gerçekleşebileceğini düşünüyor musunuz” şeklindeki bir soru üzerine Avcı, bugün, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, İstiklal Marşı'nın çok anlamlı bir mutabakat zemini sunduğunu, bugün onu bir kere daha hatırlayacaklarını söyledi.

Dershane düzenlemesi

“Dershane düzenlemesi Köşk'te. Cumhurbaşkanı Gül'e bir bilgilendirme yaptınız,  Gül’ün herhangi bir görüşü ve yorumu oldu mu?” şeklindeki soru üzerine, Avcı, “Bunu niçin yaptığımızı, nasıl yaptığımızı Cumhurbaşkanı’na söyledim. Kendisinin de konularla ilgili soruları oldu. Bunları da cevaplandırdım” yanıtını verdi.

CHP'nin düzenlemeyi Anayasa Mahkemesine götüreceği yönünde açıklamalarının hatırlatılması üzerine Bakan Avcı, bu yönde açıklamaların TBMM'de de yapıldığını belirterek, hatta bu konuda usul tartışmasının  yaşandığını söyledi.

Avcı, “Bunun anayasaya aykırılık iddiasıyla Meclis'te görüşülemeyeceğini de iddia etti ana muhalefet partisi ama genel kurulda kabul görmedi” dedi.

Düzenlemenin iptal edileceğine dair bir endişesinin olup olmadığının sorulması üzerine de Avcı, bu konuda herhangi bir endişesinin olmadığını söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.