banner

Öğretmenler işten çıkarmaları prostesto etti




Yunanistan'ın başkenti Atina'da öğretmenler, işten çıkarmalara karşı gösteri düzenledi.

Ortaöğretim Eğitimcileri Federasyonu'nun (OLME) çağrısıyla yapılan gösteriye, yaklaşık 500 öğretmen katıldı. İdari Reformlar Bakanlığı binası önünde bir araya gelen öğretmenler, ellerinde "Bugün dersimiz mücadele", "Siyasetçiler bizimle dalga geçiyor" ve "Öğretmenlere saygı gösterin" yazılı pankartlar açarak sloganlar attı.

 İdari Reformlar Bakanı Kiryakos Miçotakis ile görüşme talepleri reddedilen öğretmenlerle çevik kuvvet ekipleri arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Öğretmenler daha sonra hükümet aleyhinde sloganlar atarak Maliye Bakanlığına yürüdü.  

Yunanistan'da hükümetin, mali yardımların sürmesi karşılığında meclise getirdiği torba yasa tasarısı geçen yıl oy çoğunluğuyla kabul edilmişti. Koalisyon hükümetini oluşturan iki partinin desteğiyle 153 "evet" oyuyla parlamentodan geçen tasarı, kamu kurum ve kuruluşlarında işten çıkarmaları, tasarruf amacıyla bazı okulların ve savunma sanayisindeki kurumların birleştirilmesini, belediye zabıtaları ile okul güvenlik birimlerinin iptal edilmesini, belediye bütçelerinin Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığınca kayyum altına alınmasını öngörüyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.