banner

‘Yemekte Denge Eğitimi’ 1 milyon çocuğa ulaştı




Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, Türkiye’nin 10 ilinde, 500 ilkokulda Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde hayata geçirilen ‘Yemekte Denge Eğitim Programı’nın 1 milyon çocuğa ulaştığını belirtti.

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı (SÜGAV) tarafından düzenlenen 2.Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi dünyaca ünlü bilim insanlarına ev sahipliği yapt.

Zirvenin açılışında konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, Vakıf tarafından Türkiye’nin 10 ilinde, 500 ilkokulda Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde hayata geçirilen Yemekte Denge eğitim programı ile ilgili bilgi verdi:

“Benim için en anlamlı kurumsal sosyal sorumluluk işleri arasında Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile beraber Türkiye çapında farklı ilköğretim okullarında uyguladığı “Yemekte Denge” projesi geliyor. Yemekte Denge projesi Türkiye’nin en kapsamlı ve sürdürülebilir temel beslenme eğitim projesi olması hedefiyle hazırlanmış bir projedir. Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı’nın bağımsız Bilim Kurulu üyelerinin yurtdışında kabul gören beslenme eğitimlerini esas alarak ülkemize uyarladığı proje  bugün İstanbul, İzmir, Trabzon, Gaziantep,  Kayseri, Antalya, Sinop, Erzurum, Aydın, Kahramanmaraş’ın bulunduğu  10 ilde toplam 1 milyon öğrenci ve ebeveyne  ulaşır durumda. Sağlıklı beslenme tabağını referans alarak, çocuklara, “Dengeli bir şekilde her şeyi yiyebilirsin, yapman gereken dengeyi nasıl kuracağını bilmen” mesajının verildiği eğitim programıyla, ağaç yaşken eğilir ilkesiyle çocuklarımıza daha sağlıklı bir gelecek sunmak için çalışmalar devam ediyor.” dedi.

Zirveye, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Harvard Üniversitesi Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’in yanı sıra, Loughborough Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Ronald Maughan ve Leeds Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Edward Blundell de katıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.