banner

Eczacılardan ölen madencilerin çocuklarına burs




Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, bağlı eczacı odaları ve eczacıların işbirliğiyle Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerin çocuklarına, uzun süreli eğitim bursu vermeyi planladıklarını bildirdi. 

Çolak, Türk Eczacıları Birliği (TEB) ve Manisa Eczacılar Odası yöneticileri ile Soma'da maden faciasında yaşamını yitiren bazı işçilerin ailelerini ziyaret etti ve madencilerle buluştu. 

 Ziyaretlerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Çolak, yaşanan elim faciada hayatını kaybedenlerin ailelere yalnız olmadıklarını hissettirmek, onların acılarını paylaşmak için bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

Birlik olarak Türkiye'de madenlerin Avrupa standartlarında güvenilir hale getirilmesini temenni ettiklerini belirten Çolak, "Güvenli bir madenciliğin yaşama geçirilmesi, bunun için her türlü önlemin alınmasını bekliyoruz" dedi.

Çolak, olayın ardından geride kalan işçi yakınlarına destek olmak amacıyla kampanya başlattıklarını da dile getirerek, şunları söyledi:

"Bu kampanya neticesinde burada madende vefat eden arkadaşlarımızın çocuklarına burs vermek istiyoruz. Türk Eczacıları Birliği, eczacı odaları ve eczacılar olarak bu konuda, bir güne, bir aya intibak eden değil, uzun yıllara dayalı bir olay olsun istiyoruz. Böyle bir çalışmanın içindeyiz."  

TEB heyetinin ziyaretlerine, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de eşlik etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.