banner

Dershane öğretmenleri atama başvuruları ne zaman?




Dershane öğretmenleri atama başvuru tarihi ne zaman? Hangi dershane öğretmenleri MEB'de kadro alabilecek? İşte yanıtı;

Dershane ve öğrenci etüt merkezlerinde çalışan öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı’nda kadroya geçmeleri için başvurular 1 Temmuz’da başlayacak. Peki, dershanelerde çalışan öğretmenlerden kadro için hangi kriterleri yerine getirmeleri isteniyor? İşte yanıtı;

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), dershanelerin özel okula dönüştürülmesine ilişkin esasların belirlendiği kılavuzu yayımladı.

Dershanelerin özel okula dönüştürülmesi sürecinde başvurular, 2 Haziran 2014-31 Ağustos 2015 tarihleri arasındaki 7 dönemde alınacak. Dönüşüme alınmayan dershaneler ile gerekli şartları sağlayamayan öğrenci etüt eğitim merkezlerinin faaliyetleri, 1 Eylül 2015 itibariyle sonlandırılacak.

Dershane ve öğrenci etüt merkezlerinde 14 Mart 2014 tarihi itibariyle çalışmakta olan ve 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle bu işyerinde eğitim personeli olarak ödenmiş prim gün sayısı 6 yıl ve daha fazla olan eğitim personelinin devlet kadrolarına atanmalarına ilişkin başvuruları 1 Temmuz 2015 ile 1 Ağustos 2015 tarihleri arasında alınacak ve başvurularla ilgili kılavuz Mart 2015'te yayımlanacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.