banner

Bir tablet bilgisayar için 5 ton kağıt topladılar




Kırıkkale'de bir ilkokulun düzenlediği “Ödüllü Atık Kağıt Toplama Projesi” kapsamında, öğrenciler ile veliler, tablet bilgisayar alabilmek için 5 ton atık kağıt topladı.

Merkez Şehitler İlkokulu tarafından düzenlenen “Ödüllü Atık Kağıt Toplama Projesi” kapsamında öğrenci ve veliler tarafından okula getirilen eski kitaplar ve atık kağıtlar burada tartılıyor.

Kampanya kapsamında, Şehitler İlkokulu idaresi tarafından en fazla atık kağıt getiren öğrenciye tablet bilgisayar, diğer ilk 10 öğrenciye ise müzik çalar, saat, top ve çeşitli hediyeler verilecek.

Okul Müdürü Mehmet Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta başlatılan kampanya kapsamında 5 ton atık kağıt toplandığını belirterek,  kampanyanın yoğun ilgi gördüğünü ve bu sayede öğrencilere temiz bir çevre oluşturma bilincinin aşılandığını söyledi.

Okul genelinde düzenledikleri bu etkinliğin amacının, çevrede bulunan atık kağıtların toplanarak geri dönüşüm sayesinde tekrar ülke ekonomisine kazandırmak olduğunu dile getiren Korkmaz, şöyle konuştu:

"Kampanyaya destek veren velilerimiz ve öğrencilerimiz, kullanılmayan kitapları, karton kağıtları ve kağıt özelliği olan her şeyi okulumuzun girişinde oluşturduğumuz kitap toplama merkezine getirerek kilo ile teslim ediyorlar. 6 Haziran’a kadar devam edecek olan kampanyada en çok kağıt getiren öğrencimize tablet, diğer ilk 10 öğrencimize ise müzik çalar, saat, top ve daha birçok hediyeler vereceğiz. Etkinliğe, veliler, öğrenciler, öğretmenler başta olmak üzere herkes destek verdi. Şu ana kadar 5 ton atık kağıt topladık. Hedefimiz 15 ton atık kağıt toplayarak geri dönüşüme büyük oranda katkı sağlamak."

Etkinlik kapsamında topladıkları atık kağıtları çuval ve poşetlerle okula getiren veliler, uygulamadan memnun olduklarını, evlerinde yıllardır beklettikleri kitapların kampanya sayesinde geri dönüşüme kazandırılmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti

Öğrenciler de ne kadar çok kağıt toplanırsa o kadar az ağacın kesileceğini ve bu sayede havası temiz ve yeşili daha çok olan bir çevreye sahip olacaklarını kaydetti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.