banner

Üniversitede gıda zehirlenmesi: 35 öğrenci hastanelik




Bozok Üniversitesi'nde 35 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Bozok Üniversitesi'nde eğitim gören 35 öğrenci, öğle yemeğinden zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, üniversitenin yemekhanesinde öğle yemeği yiyen öğrencilerin bazılarında bulantı ve kusma şikayeti görüldü. Durumun görevlilere bildirilmesi üzerine üniversitenin Erdoğan Akdağ yerleşkesine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Bozok Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılan 35 öğrenci tedavi altına alındı. Yedikleri yemekten zehirlendiklerini anlatan öğrenciler, yemekte et ve mantar sote, çorba ile salata olduğunu ifade etti.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Akif Karaarslan, hastanede öğrencileri ziyaret ederek, durumları hakkında bilgi aldı.

Karaarslan ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin genel durumunun iyi olduğunu belirterek, "Yedikleri gıdalardan dolayı rahatsızlandıkları şüphesi var ama daha netlik kazanmadı. Gözlem altındaki öğrencilerin genel sağlık durumları iyi" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.