banner

Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) bugün yapılıyor




Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) bugün yapılıyor. Saat 10.00’da başlayacak olan Fen Bilimleri Sınavı’na (LYS-2) 388 bin 361 aday girecek.

Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları'nın son iki sınavı bu hafta yapılacak iki sınavla sona erecek. Bugün saat 10.00’da başlayacak olan Fen Bilimleri Sınavı’na (LYS-2) 388 bin 361 aday girecek. Sınav tek oturumda uygulanacak ve 135 dakika sürecek. LYS-2'de, fizik, kimya ve biyoloji testleri yer alacak. Testlerde 30'ar soru bulunacak ve 45'er dakika cevaplama süresi verilecek.

Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) Pazar günü

Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) ise Pazar günü yapılacak. Sınava 751 bin 454 aday katılacak. Sınava tek oturumda uygulanacak ve 120 dakika sürecek. LYS-3'te, Türk dili ve edebiyatı testi ile Coğrafya-1 testi yer alacak. Türk dili ve edebiyatı testinde 56 soru bulunacak ve 85 dakika cevaplama süresi verilecek. Coğrafya-1 testinde ise 24 soru bulunacak ve 35 dakika cevaplama süresi verilecek.

Adayların sınava gelirken yanlarında sınava giriş belgeleriyle fotoğraf ve TC kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı veya pasaport bulundurmaları gerekiyor.

Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan aday, mazereti ne olursa olsun LYS'ye alınmayacak. Bir aday, bu belgeleri yanında olmadığı halde sınav merkezi yöneticilerinin, bina ve salon sorumlularının veya ÖSYM temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile adayın sınavı ÖSYM Başkanlığınca geçersiz sayılacak.

Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2)

Fizik Testi: 30

Kimya Testi: 30

Biyoloji Testi: 30

Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3)

Türk Dili ve Edebiyatı Testi: 56

Coğrafya-1 Testi*: 24

* Edebiyat-Coğrafya Sınavındaki Coğrafya-1 soruları, coğrafya dersi öğretim programında belirtilen 9. sınıf kazanımlarının tamamı ile 10., 11. ve 12. sınıflarda haftada 2 saat okutulan ortak coğrafya dersi kazanımlarıyla sınırlı olacaktır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.