banner

Uluslararası İmam Hatip Liseleri Programı’na yoğun ilgi




Türkiye Diyanet Vakfının öncülüğünde yurt dışındaki öğrencilere Türkiye'de eğitim imkanı sunulan Uluslararası İmam Hatip Liseleri Programı mülakatlarına yoğun ilgi gösterildi.

Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) öncülüğünde yurt dışındaki öğrencilere Türkiye'de eğitim imkanı sunulan Uluslararası İmam Hatip Liseleri Programı mülakatlarına yoğun ilgi gösterildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen programa 70 ülkeden başvuran 2 bin 88 öğrenciden 365'i kabul edildi.

TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslam dininin asli hüviyetiyle araştırılmasıyla, tanıtılmasıyla toplumun ve Müslümanlar'ın din konusunda aydınlatılması için her türlü eğitim, kültür ve sosyal faaliyetlerde bulunduklarını söyledi.

Vakfın, İmam Hatip Liseleri Programları ile yurt dışındaki Müslüman toplulukların İslami eğitim ihtiyacına katkı sağlamak istediklerini belirten Palakoğlu, şöyle konuştu:

"Programla, ülkelerine faydalı olacak, İslam dinini her yönüyle bilen ve yaşayan, örnek, yetkin insanlar yetiştirmek istiyoruz. Program sayesinde misafir ettiğimiz öğrencilerimizin yaşadığı ülkelerle de kültürel köprüler kurmayı amaçlıyoruz. Din eğitimine erişim imkanından mahrum Müslüman kardeşlerimize, vakfı olarak bu fırsatı sunuyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun, Müslüman kardeşlerimizin din eğitimini desteklemek ve gelişmesine katkı sağlamak vakıf olarak en büyük görevimiz."

70 ülkeden 2 bin 88 öğrenci başvurdu

Palakoğlu, 70 ülkeden 2 bin 88 öğrencinin 2014-2015 eğitim öğretim döneminde Türkiye'de okumak için başvurduğuna işaret ederek, mülakatların ardından 365'inin kabul edildiğini kaydetti.

Eğitim alanında kalite çıtasını yükselten Türkiye'nin başarılarıyla adından sıkça söz ettirdiğine dikkati çeken Palakoğlu, bütün bu olumlu gelişmelerin ülkede eğitim almak isteyen kişi sayısını da artırdığını anlattı.

Palakoğlu, bugüne kadar 562 imam hatip lisesi ve 712 ilahiyat fakültesi olmak üzere yurt dışından gelen bin 274 öğrenciyi mezun ettiklerini bildiren Palakoğlu, "Bu öğrencilerimiz, ülkeleriyle ülkemiz arasında dostluk köprülerini kurmaya başladı" ifadesini kullandı.

Eğitim süresince burs veriliyor

Program kapsamında, Türkiye'de eğitim hakkını kazanan öğrencilerin her türlü maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılandığını vurgulayan Palakoğlu, öğrencilere eğitimleri süresince burs da verdiklerini aktardı.

Palakoğlu, Milli Eğitim Bakanlığının bu öğrencileri parasız yatılı statüsüne aldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Halen bin 45 öğrencimiz, Kayseri'de Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi, İstanbul'da Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Konya'da Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitim ve öğretimlerini sürdürüyor. Öğrencilerimiz, devletimizin eğitim imkanlarından yararlanırken vakfımızın danışmanlığında, ilahiyat fakülteleri ve öğrenim görmek istedikleri diğer fakülteleri kazanmak için de önemli bir fırsatı yakalıyor."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.