banner

‘Ne kadar çok eğitime ağırlık verirsek, terörle o kadar iyi başa çıkabiliriz’




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Terörün son zamanlarda özellikle en büyük hedefi eğitim kurumları. Bu da nasıl bir zihniyetle mücadele etmekte olduğumuzun bir göstergesi. Ne kadar çok eğitime ağırlık verirsek, terörle o kadar iyi başa çıkabiliriz.” dedi.

Avcı, Eskişehir'deki bir programda gazetecilerin, "Bingöl'de emniyet müdürüne yönelik silahlı saldırıyı nasıl değerlendireceksiniz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımızı acil şifalar diliyoruz. Teröre verilebilecek en güzel cevap, hayatın akışını aksatmadığımızı, her şeye rağmen bizim hizmetlerimizi devam ettiğini göstermemizdir. O bakımdan hayatın normale dönüşüne yapılacak katkılar aynı zamanda teröre verilen anlamlı bir cevap olur. Terörün son zamanlarda özellikle en büyük hedefi eğitim kurumları. Bu da nasıl bir zihniyetle mücadele etmekte olduğumuzun bir göstergesi. Ne kadar çok eğitime ağırlık verirsek, terörle o kadar iyi başa çıkabiliriz. Terörle sadece askeri ve güvenlik tedbirlerle değil, aynı zamanda eğitim boyutuyla da mücadele etmemiz gerekiyor. Onu bildikleri için zaten eğitim kurumlarımızı özellikle kundaklıyorlar, oralara saldırıyorlar. Eğitimcilerimiz, öğretmenlerimiz, eğitim yöneticilerimiz, öğrencilerimiz ve halkımız bunlara pabuç bırakmaz."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.