banner

Üniversite öğrencileri, farkındalık için kitap okudu




Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Endüstri Mühendisliği Topluluğu (EMK) üyeleri, fardındalık oluşturmak için kampüste kitap okuma etkinliği düzenledi. 

Helikopter pistinde “okuyun çünkü mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor” sloganıyla bir araya gelen 90 öğrenci, çimlere oturup halka oluşturarak bir saat sessizce kitap okudu.

Etkinlikte konuşan EMK Topluluğu Başkanı Hüseyin Akar, Türkiye İstatistik Kurumunun, Türk insanının kitap okuma alışkanlığıyla ilgili araştırmasının içler acısı gerçeği gözler önüne serdiğini söyledi.

Akar, Türkiye'nin okuma alışkanlığında dünyada 86. olduğunu, veriler nedeniyle endişelendiğini belirterek, ''Geçen yılki araştırma sonuçlarına göre günde 6 saat televizyon izleyip, 3 saat internete giren Türk insanı, kitap okumaya sadece 1 dakika ayırmaktadır. Çalışmada varılan diğer sonuç ise Avrupa'da yüzde 21 olan okuma oranının Türkiye'de sadece binde bir olduğudur. Dünyada en fazla kitap okuyan ülkelerin başında yüzde 21'le İngiltere ve Fransa yer alırken, bu ülkeleri sırasıyla Japonya yüzde 14, Amerika yüzde 12 ve İspanya yüzde 9 ile takip ediyor. Türkiye, yüzde 0,1 okuma oranıyla listenin son sıralarında yer bulmuştur” diye konuştu.

Okuma alışkanlığı konusunda farkındalık oluşturmak için etkinliği düzenlediklerini anlatan Akar, "Bir yerden başlamamız gerektiğinin, başlamamız gereken yerin de kendimiz ve çevremizdeki yakınlarımız olduğu bilinciyle, kitap okuma eylemini yapıyoruz. Toplumumuza kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yolunun bilinç ve farkında olmaktan geçtiğine inanıyoruz. Sessiz kitap okuma eylemiyle bu vurguyu başlatmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

Grup, etkinliğin ardından sessizce dağıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.