banner

Üniversitelerde YÖK protestosu




YÖK'ün kuruluşunun 33. yıl dönümü nedeniyle üniversitelerde protestolar yapıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde (MSKÜ) protesto edildi. 

YÖK'ün kuruluşunun 33. yıl dönümü nedeniyle bir grup öğrenci, üniversite yerleşkesinde Edebiyat Fakültesi önünde toplandı. YÖK aleyhine slogan atan öğrenciler, taşıdıkları pankart ve tabutla Karya Kapı önüne kadar yürüdü.

Burada bir süre slogan atan öğrenciler, daha sonra tabut etrafında toplanarak YÖK'e haklarını helal etmediklerini söyledi.

Burada grup adına basın açıklama metnini okuyan Sevgi Karsambay, "YÖK'ün sorgulamayan, düşünmeyen, araştırmayan, sermayeye çalışan insanlar için kurulduğunu" öne sürdü.

Karsambay, üniversitelerinde "müşteri gibi" göründüklerini iddia ederek, "(Öğrencidir, mecburdur) zihniyeti ile bizleri sömürenleri reddediyor ve deşifre ediyoruz. Üniversite öğrencileri olarak okul içerisinde iş alanı olan kurumların bizleri müşteri değil, öğrenci olarak görmesi gerektiğini haykırıyor, şartların bir an önce iyileştirilmesini talep ediyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından gruptakiler dağıldı.

Bu arada polis ekipleri, MSKÜ yerleşkesinde güvenlik önlemi aldı.

Antalya'da YÖK protestosu

YÖK'ün kuruluşunun 33. yıl dönümü nedeniyle Antalya’da da protestolar vardı. Bir grup öğrenci, üniversite yerleşkesindeki Yakut Çarşısı önünde toplandı. YÖK aleyhine slogan atarak yürüyüşe geçmek isteyen öğrencilere polis ekipleri barikat kurarak izin vermedi. Polis ile eylemci öğrenciler arasında kısa süreli arbede yaşandı. 

Polis ekipleri, öğrencilere 10 dakika süre vererek dağılmazlarsa müdahalede bulunacaklarını kaydetti. Öğrenciler ise polise bir dakika süre verdiklerini, bu süre içerisinde polisin üniversiteden ayrılmasını istediklerini ifade etti.

Polisin müdahaleye hazırlandığı sırada öğrenciler, slogan atarak dağıldı. 

Bu arada bazı eylemci öğrencilerin, toplumsal müdahale araçlarıyla özçekim yapması dikkati çekti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.