banner

Bakan Avcı'dan Suriyeli çocukların eğitimi için çağrı




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 150 bin civarında Suriyeli öğrencinin şu anda Türkiye'de eğitim gördüğünü belirterek, "Türkiye kendi şartlarında yapılabileceklerin en iyisini yapmaktadır. Tüm dünyayı Suriyeli çocukların eğitimi konusunda duyarlı olmaya çağırıyorum" dedi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, "Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim UNESCO Dünya Konferansı"na katılmak üzere Japonya'nın Nagoya kentinde bulunan Bakan Avcı, burada yaptığı konuşmada, sürdürülebilir kalkınmanın ancak savaşsız bir dünyada daha anlamlı olabileceğini belirtti.

Dünyanın, Suriye'de yaşananlara sessiz kalmasının milyonlarca çocuğun eğitimini olumsuz etkilediğine dikkati çeken Avcı, bu durumun sürdürülebilir kalkınma kavramıyla açıklanamayacağını vurguladı. 

Avcı, Suriye'yi terk etmek zorunda kalan 1,5 milyondan fazla kişinin Türkiye'de barındırıldığını, Suriyeliler için şu ana kadar kullanılan kaynağın 4,5 milyar doları aştığını bildirdi.

150 bin Suriyeli öğrenci Türkiye'de eğitim görüyor

Suriye krizinin giderek bölgesel ve küresel sorun haline geldiğine, buna insani ve siyasi açıdan ilgisiz kalınmasının artık mümkün olmadığına dikkati çeken Avcı, şunları kaydetti:

"Halihazırda 150 bin civarında Suriyeli öğrenci şu anda Türkiye'de eğitim görüyor. 70 bin öğrenci, 11 ilde kurulmuş kamplarda, kurduğumuz okullarda eğitimini sürdürüyorlar. 71 bin 500 öğrenci ise değişik vilayetlerimizde, belediyeler, valiliklerimiz, sivil toplum kuruluşlarınca organize edilen okullarda eğitimlerini görüyorlar. Bunun dışında 200 bine yakın henüz eğitime alınamamış, eğitime erişememiş Suriyeli çocuk bulunmaktadır. Yapılanlar yeterli değil ama Türkiye kendi şartlarında yapılabileceklerin en iyisini yapmaktadır. Tüm dünyayı Suriyeli çocukların eğitimi konusunda duyarlı olmaya çağırıyorum."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.