banner

Burslarını alamayan öğrencilerin büyükelçilikteki protestosu ikinci gününde




Burslarını alamadıkları gerekçesiyle dün zorla büyükelçiliğe giren öğrencilerin bekleyişi sürüyor

Eğitimlerini Türkiye'de sürdüren ve son iki aydır burslarını alamadıkları gerekçesiyle dün Libya'nın Ankara Büyükelçiliği'ne zorla giren Libyalı öğrenciler, protestolarını devam ettiriyor.

Polis aracı güvenlik gerekçesiyle büyükelçilik binası önünde bekliyor.

Öğrencilerden Asem Ramazan Muhammed, AA muhabirine, amaçlarının sorun çıkarmak olmadığını, sadece haklarını aradıklarını ve okumaları için gereken parayı istediklerini söyledi. 

Kendi aralarında belirledikleri 10 kişilik grubun Büyükelçi Abdurrezak Muhtar ile görüştüğünü ifade eden Mohammed, "Bize sadece söz verildi. Biz sözlere doyduk. Sözler bir şeyi düzeltmiyor" dedi.

Sınavlara çalışmaları gerektiğini ancak seslerini duyurmak için burada bulunduklarını ifade eden Muhammed, "Sorunlarımız çözülene kadar buradayız. Başka şansımız yok. Sorunları çözmeliler" diye konuştu.

Haberlerde kendilerinin "terörist" olarak yansıtıldığını dile getiren Muhammed, "Biz barışçıyız. Terörist ya da suçlu değiliz. Sadece haklarımızı istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Bir diğer öğrenci Abdulvahid Muhammed de kasım ve aralık ayı burslarını alamadıklarını, haklarını, paralarını ve sağlık güvencelerini istediklerini belirtti. Muhammed, öğrencilerin aylık burslarının medeni durumlarına göre değiştiğini kaydetti.

Abdulvahid Muhammed, "Haftalar, aylar sürse de taleplerimiz karşılanana kadar Libya Büyükelçiliği'nden ayrılmayacağız. Herkes bizi duysun istiyoruz" dedi.

Büyükelçilik yetkililerinden alınan bilgiye göre, binada sadece konsolos ve idari amir bulunuyor. 

Bu arada öğrenciler, büyükelçilik bahçesindeki ağaçlara ve dış kapıya yazılar astı. 

Kartona yazılan ve bahçedeki ağaca asılan Arapça "Hepimiz biriz. Türkiye'deki Libyalı öğrenciler. 23/12/2014" yazısı dikkati çekti.

Büyükelçilik dış kapısının kontrolünün, Libyalı öğrencilerde olduğu gözlendi. 

Dışarıdan birkaç kutu yiyecek ve meyve suyu getiren 40 civarındaki Libyalı öğrencinin büyükelçilik bahçesindeki bekleyişi sürüyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.