banner

Sınav umudu tam tükenmişti ki




KAFKAS Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde kontrol noktasındaki arama nedeniyle 15 dakika geç başlayan sınav, 2 kız öğrenciye umut oldu. Kar ve tipi nedeniyle araç yolda kalınca Kader Karadağ öğrenci atla sınava getirilirken, aküsü biten aracın yolda kalmasıyla Aysun Yılmaz başka bir araçla sınava yetiştirilmeye çalışıldı. Öğrencilerin tek şansı sınavın bu okulda 15 dakika geç başlaması oldu.

Kars’ta saat 10.00’da başlayacak sınav için öğrenciler, aileleriyle birlikte şehir merkezi, ilçe ve köylerden sınava girecekleri okullara akın etti. Kafkas Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde ise aday çokluğu ve giriş noktasındaki aksaklık nedeniyle sınava 15 dakika geç başlandı. Bu arada Selim İlçesi Aşağıdamla Köyü’nden sabah saatlerinde yola çıkan minibüs kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı.

Kızı Kader’i sınava yetiştirmek için çaba harcayan baba Turan Karadağ ne yapacağını şaşırıp kaldı. Köyden gelen traktörle mahsur kalan araç kurtarılamayınca at istendi. Turan Karadağ daha sonra kızı Kader ile birlikte ata binerek Fen Edebiyat Fakültesi’ne geldi. Fakültede sınavın geç başlaması nedeniyle 10 dakika geç kalmış sayılan 17 yaşındaki Kader zor da olsa sınava girmeyi başardı.

AYSUN DA SAAT 10.25’TE GİRDİ

Sarıkamış İlçesi’ne bağlı Başköy’den sınava girecek kızı 17 yaşındaki Aysun, eşi 63 yaşındaki İnci ve akrabalarıyla Kars’a gitmek üzere yola çıkan Ferdi Yılmaz yönetimindeki aracın aküsü Yağbasan Köyü Mevkii’nde arızalandı. Bunun üzerine yürüyerek karayoluna çıkan Yılmaz ailesi otostopla durdukları özel bir araç ile saat 10.25’te Fen Edebiyat Fakültesi’ne gelebildi.

Önce sınava alınmak istenmeyen Aysun gözyaşlarına boğuldu. Aysun ile birlikte babası Ferdi, büyük annesi İnci ve diğer akrabaları da gözyaşlarını tutamadı. Ailesi ve çevredekiler yetkililere kızın Aysun’un sınava alınması için yalvarırken, diğer yandan da genç kızı teselli etmeye çalıştı. Polis memurları da genç kızı teselli etmeye çalışırken etrafına toplanan kalabalığı sessiz olmaları konusunda uyarıldı ve alandan uzaklaştırdı.

Sınav salon yetkililerinin yaptıkları görüşmelerde sınavın Fen Edebiyat Fakültesi’nde 15 dakika geç başlaması nedeniyle Aysun’un da 10 dakika gecikmiş olduğu görüşünde fikir birliğine varıldı ve Aysun’un sınava alınması kararlaştırıldı. Aysun Yılmaz bu müjdeli haber üzerine koşarak içeri girdi ve üst aramasın ardından sınavdaki yerini aldı. Aysun Yılmaz’ın sınava alınması en çok ninesi İnci’yi, babası Ferdi’yi sevindirdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.