banner

Koç: Gerekçeli kararı görmemiz gerekiyor




Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’nden çıkan iptal kararı Özel Okullar Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, daire başkanları ve özel okullar ile dershaneleri temsil eden derneklerin başkanlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda değerlendirildi.

hami koçDershanelerin kapatılmasıyla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’nden çıkan iptal kararı Özel Okullar Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, daire başkanları ve özel okullar ile dershaneleri temsil eden derneklerin başkanlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda değerlendirildi.

Toplantıya katılan Özel Öğretim Kurumları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hami Koç, toplantının sonunda yapmış olduğu açıklamada Ömer Faruk Yelkenci’nin sorulara tek tek cevap vererek özel okul temsilcilerinin merak ettiği konulara değindiğini söyledi.

Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili kararın alınmasının ardından özel okul olabilmek için dönüşüm sürecine giren dershanelerin bir an önce hazırlıklarını bitirmeleri gerektiğini vurgulayan Koç, “Dönüşüm okulları eğitim sistemimizin içinde önemli yer tutuyor. Bu okullarımızın süreçlerini bir an önce bitirerek eğitim sistemine dahil olmalarını istiyoruz” dedi. Bu kararın velileri ve öğrencileri kesinlikle endişelendirmemesi gerektiğini ifade eden Koç, bakanlık yetkililerinin çalışmalarına hızla devam ettiğini söyledi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Koç, konu hakkında detaylı bir yorum yapabilmek için AYM’nin konuyla ilgili gerekçeli kararının görülmesi gerektiğinin altını çizdi. Yetkililerin konu hakkında gerekli çalışmaları yaptığına dikkat çeken Koç, gerekçeli kararın açıklanmasının ardından daha sağlıklı bir değerlendirme yapılarak ona göre bir yol haritası belirleneceğine inandığını ifade etti https://canadianviagras.net

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.