banner

Nakil tercihleri 3 dönem halinde yapılacak




TEOG tercihlerinden birine yerleşemeyen öğrenciler için nakil işlemleri 17 Ağustos’ta başlıyor. 3 dönem halinde uygulanacak olan nakiller 7 Eylül’de bitecek. Öğrenciler nakil dönemlerinde 3 tercih yapabilecekler.

teogTemelöğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nda tercihlerinden birine yerleşemeyen ve tercih yapmayan öğrenciler için nakil başvuruları 3 dönem halinde yapılacak.

MEB’den yapılan yazılı açıklamada konuya ilişkin bilgiler şöyle;

Hiçbir tercihte bulunmayan veya tercihte bulunduğu halde tercihlerinden birine yerleşemeyerek açık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrencilerimiz ile tercihleri doğrultusunda bir ortaöğretim kurumuna yerleşen öğrencilerimiz istemeleri hâlinde

- 17-21 Ağustos 2015,

- 24-28 Ağustos 2015,

- 31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihlerinde

e-okul.meb.gov.tr adresinden yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.

Öğrencilerimiz bu süreler içerisinde yerleştirmeye esas nakil başvurusu için boş kontenjan şartı aranmaksızın 3 (üç) tercih yapacaklar ve tercihlerini herhangi bir ortaokul müdürlüğünden onaylatacaklardır.

Yerleştirmeye esas nakil süreci 7 Eylül 2015 tarihi itibarıyla sona erecektir.

Ayrıntılı bilgi odsgm.meb.gov.tr/ adresinden Tercih ve Yerleştirme Kılavuzuna ulaşarak edinilebilir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.