banner

MEB tabletini kıran öğrenciye yenisini vermeyecek




Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen ve öğrencilere ücretsiz dağıtılan tabletin kırılması veya kaybolması durumunda yeni tablet vermeyecek. Tableti kaybeden öğrenci firmadan kendi parasıyla yeni tablet almak zorunda kalacak.

1 milyona yakın öğretmen ve öğrenciye tablet bilgisayar dağıtan MEB, 4 yıl içinde 10 milyon 500 bin tablet daha dağıtmayı planlıyor. MEB, tablet bilgisayarlara yönelik bir yönerge hazırladı.

Tablet bilgisayarların kaybolması veya çalınmasında sorumluluk kullanıcıya ait olacak. Öğrenci ve öğretmen tablet bilgisayarı yüklenici firmadan birim ücret üzerinden temin edebilecek.

Tabletler yangın, sel veya deprem gibi olaylar nedeniyle kullanılamaz hale gelirse, üç kişilik bir komisyon tarafından durum değerlendirilecek ve uygun görülürse öğrenciye yeni bir tablet verilecek. Tableti çalınan fakir öğrenciler ise mağdur edilmeyecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.