banner

TEOG nakillerinde ‘özel eğitim öğrencisi’ uyarısı




MEB, TEOG kapsamında öğrencilerin liselere nakil dönemi devam ederken, özel eğitim alan öğrencilerin yerleştirme ve nakilleri konusunda uyarıda bulundu.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Valiliklere gönderilen yazıda herhangi bir engeli olduğu veya kaynaştırma yoluyla eğitim alması gerektiği yönünde ‘Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu’ bulunan öğrencilerin kontenjan dahilinde yerleştirme ve nakil işlemlerinin yapılacağını ifade etti.

Ancak bu raporun ikinci dönem TEOG ortak sınav tarihi olan 30 Nisan ve öncesinde düzenlenmiş olması gerekiyor. 30 Nisan’dan sonra düzenlenmiş olan raporlarla yerleştirme ve nakil başvurusu yapanların, özel eğitim öğrencileri için ayrılan kontenjan kapsamında yerleştirme ve nakil işleminin yapılmayacağı da belirtildi.

Her şubeye iki öğrenci

TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzuna göre özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yerleştirme işlemleri, il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu kararı ile yürütülüyor. Bu öğrenciler, engel durumu ve özellikleri ile ikamet adresleri dikkate alınarak Anadolu liseleri, Anadolu imam hatip liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri ie mesleki ve teknik eğitim merkezlerine her bir şubeye iki öğrenciyi geçmeyecek şekilde dağıtılıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.