banner

Öğretmenlikten Kültür ve Turizm Bakanlığına




Üniversite eğitiminin ardından bir süre öğretmenlik yapan AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, yeni kabinede Kültür ve Turizm Bakanlığına getirildi.

mahir unalAA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi Karahüyük Köyü'nde 1966'da dünyaya gelen Ünal, ilkokulu köyünde, ortaokulu ise Elbistan Gazi Mustafa Kemal Ortaokulunda tamamladı.

Lise öğrenimine İstanbul'da başlayan Ünal, 1991 Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Üniversiteyi bitirdikten sonra öğretmenlik yapan Ünal, 1997'de İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Ana Bilim Dalı'nda yüksek lisans yaptı.

İstanbul Ticaret Odası'nda müşavir olarak çalışan Ünal, 2004 ile 2009 yerel, 2007 genel seçiminde AK Parti seçim kampanyası strateji ekibinde danışmanlık görevinde bulundu.

AK Parti Siyaset akademisinde dersler veren Ünal, 2007-2009 tarihlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.

Irak, Malezya, Kıbrıs ve Lübnan gibi birçok ülkede seçim kampanyalarında strateji ekiplerinde görev alan Ünal, kent çalışmaları, yerel yönetimler ve siyasal iletişim konularında danışmanlık hizmeti verdi, özel bir üniversitede Davranış Bilimleri Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü, üniversitelerde örgütsel davranış dersleri verdi.

AK Parti 3. Olağan Büyük Kongresi’nde, 2009'da MKYK üyeliğine seçilerek Ar-Ge'den sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirilen Ünal, 2010'daki referandumda aktif olarak çalıştı.

2011 Seçim Beyannamesini hazırlayan ekipte yer alan Ünal, 7 Haziran seçimlerinin ardından AK Parti adına oluşturulan heyette görev alarak MHP ile koalisyon görüşmelerinde bulundu.

24 ve 25'inci dönem AK Parti Kahramanmaraş milletvekili olarak Meclise giren Ünal, 1 Kasım seçimlerinde de yine memleketinden milletvekili seçildi.

Ünal'ın İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Ana Bilim Dalında doktora çalışması devam ediyor.

Arapça ve İngilizce bilen Ünal, 1 çocuk babası.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.