banner

Şifa Üniversitesi'nin ihalesine durdurma




İzmir'de Şifa Üniversitesi'nin açık artırma usulüyle ihaleye çıkardığı gayrimenkul satışı, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında mahkemenin "tedbir kararı" ile durduruldu.

 

sifa_universitesiİzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 24 Haziran'da soruşturma kapsamında operasyon düzenledikleri Şifa Üniversitesi'nin Mavişehir semtindeki yaklaşık 18 dönüm arsasını açık artırma usulüyle ihaleye çıkardığı bilgisi üzerine harekete geçti.

 

Ekipler, soruşturmanın sürdüğü üniversiteye ait gayrimenkulün satışını durdurmak için İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. İhale mahkemenin verdiği tedbir kararı ile iptal edildi.

 

Mali şube ekiplerinin, kararın ardından ihale yeri olarak belirtilen Şifa Üniversitesi'nin Bornova'daki idari binasına giderek bu kararı tebliğ etti. Mahkeme kararının, 15 Aralık saat 14.00 olarak belirtilen ihale saatine dakikalar kala alındığı ve böylece örgütün, gayrimenkullerine el konulma ihtimaline karşı yaptığı satışın önüne geçildiği kaydedildi.

 

Yaklaşık 2 yıl önce 13 milyon liraya alınan Mavişehir'deki 18 dönüm arsanın 35 milyon liradan açık artırmayla ihaleye çıkarıldığı öğrenildi.

 

Personel maaşı ödemek için

 

Şifa Üniversitesi Bornova Araştırma ve Uygulama Merkezine ait bazı ek binalara yönelik kapatma kararı sonrası önemli bir gelir kaynağını kaybettiği, örgütün bu satıştan elde edilecek geliri mensuplarının maaş ödemelerine ve yarım kalan yatırımlara ayırmayı hedeflediği ileri sürüldü.

 

İzmir'de FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonların büyük paniğe neden olduğu, bu nedenle de örgüte bağlı olduğu iddia edilen kurumların sahip oldukları gayrimenkulleri paraya çevirerek yurt dışına kaçırma telaşı içinde oldukları iddia edildi.



YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.