banner

Okumak isteyenleri sesi: MEBİM 147




MEB İletişim Merkezi "MEBİM 147'', okula gönderilmeyen 351 öğrenci ile yaşça örgün eğitim dışına çıkmış olduğu tespit edilen 6 bin kişiyi eğitime kazandırdı.

 

mebimEğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla 1 Mart 2012'den bu yana hizmet veren "MEBİM 147", 4 yıldır öğrenci, veli, öğretmen ve vatandaşlardan gelen her türlü talep, görüş ve önerileri etkin, hızlı şekilde çözüme kavuşturmaya ve soruları süratle cevaplamaya devam ediyor. "MEBİM 147" aracılığıyla 4 yılda yaklaşık 6 milyon 500 bin geçerli başvuru cevaplandı. Bu çağrıların yüzde 91'i bilgi edinme, yüzde 4'ü talep, yüzde 4'ü ihbar-şikayet ve yüzde 1'i de görüş-öneri başlıklarında oldu.

 

Okula gönderilmediği iddiasıyla iletişim merkezini arayan öğrencilerin başvuruları, incelenmek üzere il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine iletildi ve 351 öğrencinin eğitim öğretim hayatına devam etmesi ağlandı. MEBİM 147'ye başvurarak okula gönderilmediğini belirten fakat yaşça örgün eğitim dışına çıkmış olduğu tespit edilen 6 bin kişi de verilen bilgi ve yönlendirmeler sayesinde eğitim öğretime kazandırıldı.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.