banner

Ahmet Davutoğlu Gençlerle Hasbihal kitabı hazırlıyor




Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Türkiye Diyanet Vakfınca düzenlenen "35. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"nda, "Medeniyetler ve Şehirler" kitabını imzaladı.

 

ahmet_davutoglu_kitapBeyazıt Meydanı'nda düzenlenen fuara katılan Davutoğlu, imza için kurulan sahnede, katılımcılara kısa bir selamlama konuşması yaptı. Ahmet Davutoğlu daha sonra "Medeniyetler ve Şehirler" kitabını, okurları için imzaladı.
Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, "İngiltere'nin AB'den ayrılması, Türkiye'nin AB geleceğini nasıl etkiler?" sorusu üzerine, "Şimdi isterseniz o konulara girmeyelim. İnşallah bunları konuşacak daha çok imkanımız olacak. Tabii bunlar son derece önemli, yakından takip ettiğimiz gelişmelerdi. Bundan sonra da gerek Türkiye'nin gerek Avrupa'nın gerekse uluslararası sistemin ve geleceğin belirlenmesi adına önemli gelişmeler. İnşallah bunlarla ilgili değerlendirmeleri zamanla yaparız." ifadelerini kullandı. 

 

"Devam eden 4-5 projem daha var"
Ahmet Davutoğlu, bir soru üzerine kitabın, son kitabı olmadığını dile getirdi. Çalışmalarına devam ettiğini aktaran Davutoğlu, "2002'de bu göreve başlamadan önce yarım baktığım 2-3 proje vardı. Osmanlı tarihi bağlamında bir yöntemle ilgili çalışmam neredeyse bitti. O da hazır. Gençlerle ilgili bir hasbihal kitabı çıkarmayı düşünüyorum. Bir de biraz devlet tecrübesiyle ilmi hayatı birleştiren, Türkiye'nin bu anlamda devletin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili bir çalışmam söz konusu. Elimin altında epey proje var. Hepsi özgün çalışma olacak. Yine İslam, Hristiyanlık ve laiklik konusunda da bir çalışmam var. 4-5 proje daha dosyada, masamın üstünde. İnşallah bu yaz, bunları bir öncelik sıralamasına göre ele alacağım. Sene sonuna kadar iki kitabı daha inşallah tamamlama imkanım olacak." şeklinde konuştu.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.