banner

ÖZDEBİR'den darbeye kınama




ÖZDEBİR Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü, hazırladıkları bildiriyle derbeyi kınadıklarını açıkladı.       

faruk_kopruluDARBE GİRİŞİMİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ!

15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı.

Başta Atatürk’ün önderliğinde kurulan, Kurtuluş Savaşını yöneten ve Cumhuriyetimizin kuruluşunu gerçekleştiren TBMM olmak üzere, kamu kurumlarının bombalanmasına, masum insanların ölmesi ya da yaralanmasına, ordumuzun zaaf içinde gösterilmeye çalışılmasına, emniyet güçlerinin karşı karşıya getirilmesine, ülkemizin bazı illerinde gece boyunca şiddetin yaşanmasına, daha pek çok kötülüklere yol açan; halkın huzur ve güvenini ortadan kaldıran;  demokrasiye, insan haklarına aykırı bu girişim hiçbir biçimde kabul edilemez.

Demokrasi karşıtı her türlü girişime karşı durmak; Atatürk’ün kurduğu bağımsız, laik, demokratik Cumhuriyete sahip çıkmak hepimizin ilk görevidir.

Bu anlamda Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkıyor; demokrasiyle bağdaşmayan bu darbe girişimine ÖZDEBİR olarak şiddetle karşı olduğumuzu belirtiyoruz.

Yaşamını yitiren demokrasi şehitlerimize rahmet, ailelerine baş sağlığı; yararlılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ülkemize geçmiş olsun, diyoruz.

Bu olayların sorumlularının bağımsız yargı önünde hesap vermelerini ve hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını beklerken demokratik yaşamın zarar görmemesini, güçlenmesini, halkımızın da demokrasiye kararlılıkla, sağduyuyla sahip çıkmasını bekliyoruz.

Saygıyla kamuoyunun bilgilerine sunarız.

 

Faruk KÖPRÜLÜ

ÖZDEBİR Yönetim Kurulu Başkanı

 

 

 

 

            

    

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.