banner

100 günlük program ile eğitimde neler yapılacak?




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 400 projeyi içeren 100 günlük eylem planını kamuoyuna açıkladı. İşte 100 günlük programda eğitimle ilgili konular.

tayyip_erdoganOkullarımız için yaptığımız yatırımlarla 575 bine çıkarttık. Böylece sınıflarımızdaki öğrenci sayısını da hatırlayın, 70’li 100’lü sınıflarımız vardı. Şimdi bunları 30 ve daha altına indirdik. Bu sınıflar boş kalmasın diye 605 bin yeni öğretmen atayarak toplam öğretmen sayısını 920 bine yükselttik. İlk ve orta öğretimde hatırlatın ders kitabı bulamazdık. Ama şimdi ders kitaplarını okullar açılırken sıralarının üzerine ücretsiz olarak koyduk. İmkanı olmayan ailelere eğitim yardımı yaparak tüm evlatlarımızın okula gitmesini sağladık. Eğitim öğretimin içeriği konusunda arzu ettiğimiz yere gelemediğimizi biliyorum.
Tüm okullarımızda tam gün eğitim öğretim gören öğrenci sayısını yüzde 68’den yüzde 71’e yükseltiyoruz. Ülke genelinde 20 bin sözleşmeli öğretmen daha atıyoruz.
'HER OKULDA BİR POLİS MEMURU GÖREVLENDİRİYORUZ'
700 okul kent güvenlik sistemine entegre edilecek. Her okulumuzda en az bir polis memuru görevlendiriyoruz. Her okulun kendi şartlarında geliştirilmesini sağlamak için kriterler belirliyor, destekleri buna göre sağlıyoruz. Mesleki eğitimde organize sanayi bölgeleri ve üniversitelerle işbirliğini güçlendiriyoruz.
'Yükseköğrenim yurtlarımızın yatak kapasitesine 75 bin ilave yapıyoruz'
Yükseköğrenim yurtlarının yatak kapasitesine 75 bin ilave yapılacağını belirten Erdoğan, "Kamu yararına çalışan dernek ve vakıfların yurtlarındaki 50 bin öğrenciye verdiğimiz beslenme yardımına barınma yardımını da ekliyoruz." diye konuştu.
SPORA VE SANATA DESTEK
Şimdi de geliyorum Gençlik ve Spor Bakanlığımıza… hiçbir dönemde olmayan yatırımlar bu dönemde oldu. Spor tesislerimizin sayısını 1575’ten 5500’ün üzerine, lisanslı sporcu sayımızı 278 binden 8,5 milyona, spor kulübü sayımızı 6 binden 14 binin üzerine çıkardık. Yeni yapılacak 9 stadyumdan birinin yer teslimini, üçünün yıkımını, 5’inin de proje çalışmasını tamamlıyoruz. Okullarımızda sporu yaygınlaştırmak için 1 milyon çocuğumuzu taramadan geçiriyoruz. Bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerinin düzenlendiği gençlik merkezlerimizin sayısını 64’ten 279’a çıkardık. Gençlik kamplarımızda misafir edeceğimiz evlatlarımızın kişisel gelişimine katkı sağlıyoruz. 20 bin okulumuzda gençlik temsilcileri belirliyoruz. STK’ların gençlik ve spor alanındaki 400 projesine destek veriyoruz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.