banner

Boğaziçi mezununa ABD'nin lider üniversitesinden burs




Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Fizik lisans programları 2020 yılı mezunu Ege Eren, dünyanın önde gelen yükseköğretim kurumlarından Chicago Üniversitesi’nden 5 yıllık lisansüstü eğitim için burs almayı başardı. Eren, ABD’de yüksek lisans ve doktora eğitimini "yoğun madde fiziği teorisi" üzerine yapacak. Başarılı öğrencinin hedefiyse ilerde Boğaziçi’ne üretken bir bilim insanı olarak dönmek.

ege_erenBoğaziçi Üniversitesi Elektrik- Elektronij Mühendisliği ile Fizik bölümlerinden 4 üzerinden "3.7" not ortalamasıyla bu yıl mezun olan Ege Eren, dünya sıralamalarında üst basamaklarda yer alan Chicago Üniversitesi’nden 5 yıllık lisansüstü bursuna layık görüldü. Boğaziçi Üniversitesi'nde lisans eğitimine Elektrik-Elektronik Mühendisliği programıyla başlayan Eren, daha sonra “aşık olduğu” Fizik lisans programına çift anadal öğrencisi olarak devam etti. Bu yıl mezun olan başarılı öğrenci, lisansüstü çalışmaları için Brown ve Chicago üniversitelerinden burs almayı başardı. Akademik kadrosu nedeniyle Chicago Üniversitesi’ni tercih eden Ege Eren, burs sürecini Boğaziçi Üniversitesi Kurumsal İletişim Ofisi’ne şöyle anlattı:

 

“5 YIL BOYUNCA BURS ALDIM”

Boğaziçi Üniversitesi’nden bu yıl mezun oldum. Lisans eğitimime Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde başladım. Daha sonra Fizik Bölümü’nde çift anadal yaparak eğitimime devam ettim. Başta mühendislik düşünüyordum ama daha sonra fizik bilimine aşık oldum. Böylelikle eğitimime bu alanda devam etmeye karar verdim.

 

“YOĞUN MADDE FİZİĞİ TEORİSİ ÇALIŞACAĞIM”

Lisansüstü eğitimi için dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında gösterilen Brown ve Chicago üniversitelerinden beş yıllık burs aldım. Akademik kadrosu nedeniyle Chicago’yu tercih ettim. Burada "yoğun madde fiziği teorisi" alanında çalışacağım. Burs kapsamında beş yıl boyunca yüksek lisans ve doktora eğitimimi ücretsiz olarak yapacağım. Ayrıca aylık yaklaşık 3 bin dolar bir destek de verilecek. Ayrıca Chicago Üniversitesi'nin az sayıda öğrencisine verdiği “Eckhardt Graduate Scholarship” bursunu da layık görüldüm. Bu sayede aylık olarak ek bir gelirim daha olacak. ABD’ye ilk defa gideceğim için çok heyecanlıyım.

 

“BOĞAZİÇİ’NE AKADEMİSYEN OLARAK DÖNMEK İSTİYORUM”

Boğaziçi’ni çok seviyorum. Beş aylık salgın döneminde üniversitemi ne kadar çok sevdiğimi bir kez daha anladım. ABD’ye gidince de arkadaşlarımı, hocalarımı ve kampüsü özleyeceğime eminim. ABD’de beş yıllık lisansütü eğitimin ardından ilerde üretgen bir bilm insanı olarak üniversiteme dönmeyi ve fizik alanında önemli çalışmalar yapmayı çok isterim.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.