banner

ÖZEL ÖĞRETİM DERNEKLERİNDEN KDV AÇIKLAMASI




Özel öğretim dernekleri ortak bir açıklama yayınlayarak, velilerin KDV indiriminden doğan haklarının iadesi ve ek indirim konusunun takipçisi olacaklarını söylediler.

dernekler"Cumhurbaşkanlığımızın 30 Ağustos 2020 tarihli Kararnamesi ile Özel Öğretim Kurumlarının eğitim ücretlerindeki KDV oranı %8’den %1’e düşürülmüştür.
Özel Öğretim Dernekleri olarak değerli velilerimize destek olmak adına uzun zamandır talep ettiğimiz KDV indiriminin gerçekleşmesini sağlayan başta Sn. Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sn. Hazine ve Maliye Bakanımıza ve Sn. Milli Eğitim Bakanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz.
Şu ana kadar birçok kurumumuz söz konusu kararnameyi müteakip KDV indirimini ücretlere aynen yansıtacağını duyurmuştur. Ayrıca kurumlarımız Özel Öğretim Derneklerimizin talebi doğrultusunda daha önceki uzaktan eğitim dönemi yemek ve servis ücretlerini iade etmiş, kurumların bir kısmı da bundan sonraki olası uzaktan eğitim dönemlerinde yapacağı ek indirimleri belirlemiştir.
Bütün eğitim öğretim kurumlarımızın KDV indirimi başta olmak üzere söz konusu iade ve indirimlerle ilgili yükümlülükleri aynı hassasiyette yerine getirmelerini bekliyor, konunun yakın takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.
Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize sağlık ve başarı diliyoruz."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.