banner

ÖMSS'ye girecek adaylara ulaşım desteği




Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, pazar günü yapılacak ÖMSS'ye girecek adayları arayarak, sınav merkezlerine ulaşımları konusunda görüştü. İl müdürlükleri sınav günü tekerlekli sandalye kullanan ve ihtiyacı olan adaylara ulaşım desteği sağlayacak.

ömss'ye gireceklere ulaşım desteğiBakanlıktan ÖMSS ve kura düzenlemesiyle ilgili alınan bilgiye göre, kurum ve kuruluşların özürlü kontenjan açığı bulunduğu sürece, devlet memuru olarak atanacaklar için açılan diğer sınavlardan ayrı zamanlı bir defada tüm özürlü memur kadroları için yapılacak.

Sınav sonuçları 2 yıl süreyle geçerli olacak. Ancak 2 yıl içerisinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda sınav sonuçları yeni bir sınav yapılıncaya kadar geçerli olmaya devam edecek.

ÖMSS için sınav izleme ve çözüm masası

Öte yandan, ÖSYM, Pazar günü ilk defa yapılacak sınavda öngörülemeyen durumlarda sağlıklı bir iletişimi tesis etmek ve olası sorunların anında çözülmesi için sınav izleme ve çözüm masasında çalışma yürütecek.

Özürlü adaylara yardım etmek amacıyla sınav binalarında hasta bakıcı ile sınav merkezlerinde ambulans ve sağlık personeli hazır bulundurulacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.