banner

'Türbanla yemin etmek güzel bir duyguydu'




9. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi'ne başörtüsüyle katılan Van Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencisi Hacer Eşut,  gazetecilerin başörtüsüyle Meclis oturumuna katılmasının sorulması üzerine Eşut, ''Türbanla yemin etmek güzel bir duyguydu” diye cevap verdi.

Hacer Eşut

Yemin töreninde kardeşlik mesajı verdiğini ifade eden Eşut, ''Türbanla yemin etmek güzel bir duyguydu. Arkadaşlarımız sadece türbanlı olduğum için değil, geçirdiğimiz depremden dolayı yanıma olmak için beni ayakta alkışladı. Ama medyada bu sadece türbanmış gibi gösterildi. Böyle değildi. Medyanın haberi verme şekli beni rahatsız etti'' diye konuştu.

''Türbanı çıkarmamız için de bir baskı olmadı'' diyen Eşut, şöyle konuştu:

''Ben Meclis'e gelmemden dolayı değil, inancım gereği türban takıyorum. Başka bir nedeni yok ve insanlar bunun altında başka nedenler aramasınlar. Demokratik bir ülkede yaşadığımız göstermek istedim. Yemin töreninde kardeşlik mesajları verdim. Bir ve kardeş olduğumuzu, ayrılamayacağımızı mesajını verdim.''

Havaalanında kızını karşılayan baba Kemal Eşut ise, kızı ile gurur duyduğunu, televizyonda kızını görünce çok mutlu olduğunu söyledi.

Hacer Eşut'un öğretmeni Seher Ulaş da, öğrencilerinin başörtülerini çıkarmasıyla ilgili bir baskının olmadığını bildirdi.

Öğrencisinin sürekli başörtülü olduğunu ifade eden Ulaş, ''Öğrencimiz tek başörtülü arkadaşımızdı. Orada da sadece başörtülü olduğu için değil, Vanlı ve depremzede olduğu için alkışlandı''dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.