banner

Alkollü sürücü, öğretmeni ezdi, serbest bırakıldı




Alkollü olduğu iddia edilen bayan sürücünün çarptığı öğretmen İbrahim Çiloğlu (33), hayatını kaybetti. 88.3 promil alkollü olduğu belirlenen sürücü Müzeyyen H. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Çiloğlu ailesi karara tepkili.

öğretmen kazaOlay iki gün önce Güneykent Mahallesi'nde yaşandı. Müzeyyen H., hızla döndüğü virajda otomobilinin direksiyon hakimiyetini kaybedince kaldırımda otobüs durağında bekleyen matematik öğretmeni İbrahim Çiloğlu'na çarptı. Çarpmanın ardından takla atan araç, yol kenarındaki boş araziye düştü. Gaziantep Özel Safa Dershanesi'nde görev yapan Çiloğlu ise olay yerinde hayatını kaybetti. Geride bir eş ve 6 yaşında bir kız çocuğu bıraktı. Çiloğlu'nun kendisi gibi öğretmen olan eşiyle 1 yıl önce Malatya'dan Gaziantep'e geldiği öğrenildi. Kazanın ardından, sürücü Müzeyyen H. gözaltına alındı. 88.3 promil alkollü olduğu tespit edildi. İfadesinde alkollü olduğu iddialarını yalanladı. Sabah evde enerji içeceği kullandığını savundu. Sürücü aynı zamanda olayın yaşandığı andaki hızının 40 kilometre olduğunu, karşısına araç çıkınca da direksiyon hakimiyetini kaybettiğini iddia etti. Ancak görgü tanıkları, aracın çok daha hızlı olduğunu söylüyor. Zaten 40 km hızla giden bir aracın taklalar atarak yol kenarına düşmesi mümkün değil. Bütün bunlara rağmen sürücü, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Çiloğlu ailesi karara tepki gösterdi. İbrahim Çiloğlu'nun eşi Elif Çiloğlu, "Hukuki olarak ne gerekiyorsa yapacağız." ifadelerini kullandı.

(zaman)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.