banner

Tüm Türkiye bu bebeği konuşuyor




Sakarya'nın Pamukova ilçesi'nde silahlı saldırıda ölen annesinden 35 dakika sonra sezeryanla alınan bebeğin hayata tutunma mücadelesi devam ediyor.

Pamukova'da 38 haftalık hamile Neslihan Çelik (32) silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybederken, karnında 35 dakika sonra alınan bebeğin hayat mücadelesi sürüyor. Doktorların yoğun uğraşları sonucunda hayata döndürülen bebek, Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndeki tedavinin ardından Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Vekili Uzm. Dr. Semih Songür, tıp literatüründe ölümden 10-15 dakika sonra anne karnından canlı çıkarılan bebeklerin olduğunu ancak 35 dakika ve üstünün ilk defa yaşandığını söyledi.

Dün 112 acil ekiplerince kurşunlamış halde hastaneye 38 haftalık hamile bir kadının getirildiğini, yapılan ilk müdahalenin ardından annenin vefat ettiğini ancak çocuğun yaşadığını öğrendiklerini belirten Songür, bebeğin yaşaması için yoğun bir çalışmanın yapıldığını söyledi.

Bebeğin doğduğu anda tek tük kalp atımları olduğu, ancak solunumunun olmadığını anlatan Songür, yapılan müdahaleyle 15-20 dakika sonra çocuğun mucizevi bir şekilde hayata döndürüldüğünü aktardı.

Songür mucize bebeğin yaşama döndürülmesine ilişkin şunları söyledi:

''Yenidoğan ünitesinde gerekli bütün müdahaleler başlatıldı. Geceyi hastanede geçiren bebekte, annesinin vefat eden bedeninde 35 dakika kalmasından dolayı organ ve sistem yetmezsizlikleri ortaya çıktı. Solunum ve dolaşım sistemlerine destekleme müdahalesi yapıldı. Ortaya çıkan böbrek yetmezliği sorunuyla ilgili daha ileri tetkiklerler yapılabilmesi için Kocaeli Tıp Fakültesi Hastanesi Yenidoğan Servisi'ne sevk edildi.''

''Tıp literatüründe ilk''

Bebeğin yaşatılmasında 112 ekiplerinin müdahalesinin çok önemli olduğunu ifade eden Songür, öldüğü saptanan anneye yaşıyormuş gibi müdahale edilmesinin çocuğu hayata bağladığını söyledi.

Bebeğin yaşam savaşının kazanması için dua ettiklerini belirten Songür, ''Mucize bebeğin yaşamasını, topluma kazandırılmasını çok arzu ediyoruz. Literatür tarandığında ölümden 10-15 dakika sonra anne karnından çıkarılan canlı bebek vakaları görüldü, ancak 35 dakika ve bunun üstündeki süreler vaka ilk defa yaşanıyor'' şeklinde konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.