banner

En fazla kitap okuyana ilginç ödül!




Van'da kitap okuma kampanyası başlatan Erçek Lisesi öğretmen ve idarecileri, en fazla kitap okuyan veliye ödül olarak 'inek' verecek.

Erçek Çok Programlı Lisesi edebiyat öğretmeni Zeynep Oral tarafından bir süre önce başlatılan kitap toplama kampanyası, kısa sürede büyük yankı buldu.

Çeşitli yayınevleri ve hayırseverler tarafından gönderilen yaklaşık 3 bin 500 kitap ile okulda büyük bir kütüphane oluşturan Oral, idarecilerin de desteği ile beldedeki aileleri de okumaya teşvik etmek amacıyla çalışma başlattı.

Toplanan kitapları, okuldaki diğer öğretmenler ve öğrenciler ile kapı kapı dolaşarak velilere dağıtan Oral, ''Veliler okuyor, öğrenciler kazanıyor'' ve ''En fazla kitap okuyan velinin ödülü inek'' adlı projelerle veliler arasında yarışma düzenledi.

Erçek beldesinde yaşayan aileleri tek tek ziyaret eden öğretmen ve öğrencilerin misafir olduğu evde yaşayan Ebru Örkmez de iki çocuğunun lisede okuduğunu kaydederek, ''Yarışmaya ailece katılmaya karar verdik. Fakat ailemizdeki herkesin okuma yazması olmadığı için verilen kitapları ben okuyacağım. Ben de ilkokul mezunuyum. Elimden geldiği kadarıyla çok sayıda kitap okuyarak evimize inek, çocuklarıma not kazandıracağım'' dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.