banner

Devlet, okullarını ve öğretmenlerini koruyabilecek dirayettedir




Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, teröristlerin eğitim kurumlarına ve eğitimcilere yönelik saldırılarına ilişkin, saldırıları vahşice ve canavarca girişimler olarak değerlendirdiğini ve devletin okullarını ve öğretmenlerini koruyabilecek dirayette olduğunu belirtti.

Bakan Suat Kılıç, inşaatı devam eden Afyonkarahisar Spor Merkezi Kompleksi'nde incelemelerde bulundu. Tesisleri gezen Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, kompleksin temellerinin geçen yıl atıldığını ve geldiği noktayla ilgili bilgi almak için incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Atılan her temelin kısa sürede tamamlanarak Türk sporuna ve sporcularına kazandırılmasını amaçladıklarını kaydeden Kılıç, şöyle konuştu:

''Afyonkarahisar Spor Merkezi Kompleksi'nde 15 bin kişilik stadyum, kapalı ve açık tenis kortları, suni ve doğal çimli futbol sahaları, yüzme havuzu, 2 spor salonu gibi üniteler yer alıyor. Afyonkarahisar spor hayatına önemli katkılar yapacağına inandığımız spor merkezinin inşaatına devam ediyoruz. Temmuz ayında sona erecek, müteahhit firmanın taahhütlerini yerine getirileceği gözleniyor. Benzer ziyaretleri, Türkiye'nin her yerindeki inşaatlarımıza gerçekleştiriyoruz. İnşaat alanında incelemelerimizi yaptık, varsa ihtiyaçlar ve eksiklikler tespitini yaptık. Değerlendirmesini Ankara'da yapacağız.''

''Devlet, okullarını ve öğretmenlerini koruyabilecek dirayettedir''

Bakan Kılıç, bir gazetecinin ''Terör örgütü PKK'nın son dönemde eğitim kurumlarına ve eğitimcilere yönelik saldırılarını nasıl değerlendiriyorsunuz-'' sorusu üzerine, şunları söyledi:

''Eğitim kurumları ve öğretmenlere yönelik saldırıları vahşice ve canavarca girişimler olarak değerlendiriyorum. Olumsuzlukların ortadan kalması, cehaletin son bulması, cehaletin sonlandırılması sağlam bir eğitimle mümkündür. Devletin doğu ve güneydoğudaki yaptığı bütün okullarda en nitelikli eğitmenleri o bölgeye atamaktaki hedefi, doğu ve güneydoğu bölgesindeki gençlerimizin ve yavrularımızın çok iyi eğitimler almasının sağlaması, onların birer dünya vatandaşı olması, Türkiye'nin her makamında, mevkisinde bilimsel hayatında, eğitim hayatında önemli görevler alan, kendileriyle barışık ailelerine fayda sağlayan gençler olarak yetişmesidir. Terör örgütü de bölgedeki çocuklarımızın okumamasını, eğitim almamasını temin etmeye yönelik sabotajlar içerisine giriyor. Devlet, evlatlarımızın topluma ve insanlığa faydalı bireyler olmasını hedeflerken, terör örgütü insanlığa ve ailesine faydalı bireyler değil, dağa çıkacak eğitim almamış bireyler yetiştirmeyi hedefleyen bir yaklaşımda. Devlet elbette ki okullarını ve öğretmenlerini koruyabilecek dirayettedir, bunun gerekliliklerini de yerine getiriyor.''

''Sporla iç içe yaşayan toplum hayaline adım atacağız''

Afyonkarahisar'a da Gençlik Merkezi kazandırmayı hedeflediklerini anlatan Kılıç, vali ve belediye başkanıyla ilgili bu konuda görüştüklerini belirtti.

Kılıç, arsanın imar çalışmalarının yapılmasının ardından kendilerine teslim edilmesi üzerine, Spor Genel Müdürlüğü tarafından hızla Gençlik Merkezi ihalesinin yapılacağını bildirdi.

Kılıç, gençlik merkezlerini stadyumlar ve yüzme havuzları kadar önemsediklerine değinerek, şunları ifade etti:

''Gençlik merkezleri, hafta sonları dahil olmak üzere 7-24 esasına göre gençlerin, ev ve okul dışındaki zamanlarını nitelikli faaliyetlerle doldurmayı hedefleyen yapılar. Hem spora, hem sanata adam kazandıran, hem de aile hayatına barışık bireyler yetiştirmeyi hedefleyen yapılar. Tüm illere yönelik sportif tesis ihtiyacını karşılamak üzere çok önemli projeler yürütüyoruz. Bakanlığımız tarafından Türkiye'de 405 spor projesi yürütülüyor. Tarihin en büyük spor yatırım hamlesini üstlenmiş durumdayız. Attığımız adımlar hızla tamamlandıkça Türkiye'de spor hayatı tesis altyapısı konusunda büyük ölçüde ihtiyaçlarını karşılamış olacak. Bu anlamda yerel yönetimlere görevler düşecek, üniversiteler yükümüzün bir kısmını paylaşacak. Bütün bu tesisleri elbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz zaman, sporla iç içe yaşayan toplum hayaline adım atmış olacağız.''

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, incelediği tesislerin altyapı eksiklikleri konusunda yetkililere uyarılarda bulunarak giderilmesi talimatını verdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.