banner

Fethullah Gülen'den dershane açıklaması




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dershanelerin kapatılmasıyla ilgili açıklamasının ardından dershaneler ha kapandı ha kapanacak derken bir açıklamada Fethullah Gülen’den geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dershanelerin kapatılmasıyla ilgili açıklamasına Fethullah Gülen, dolaylı yoldan cevap verdi.

Vatan Gazetesi’nin haberine göre, Gülen, Bamteli sohbetlerinde, dershaneler demedi ama cemaatin bu konuda izlemesi gereken yolu gösterdi. Gülen, sosyal medyada geniş yankı bulan 'dershanemkapatılmasın' hashtag'ine cevap olarak, alternatif yollar oluşturulması gerektiğine dikkat çekerek bu tür uğraşları zaman kaybetme olarak nitelendirdi ve izlenmesi gereken yolu özetledi:

İşte Gülen'in o açıklaması:

"Evinizi kapattıkları zaman yurt açacaksınız"

"Hareketi, hamleyi, gayreti durdurmadan, Allah'ın izni ve inâyetiyle alternatif yollar, yöntemler oluşturarak yola devam etmeli.. Onlarla uğraşmaya kalkarsanız, bir yerde takılır kalırsınız.. Zamanı israf etmiş olursunuz. Hiç uğraşmadan, alternatif yollar ve yöntemler oluşturarak yolunuza devam edeceksiniz. Evinizi kapattıkları zaman yurt açacaksınız. Yurtlarınızı kapattıkları zaman ev yapacaksınız. Okulunuzu kapattıkları zaman üniversite yapacaksınız. Üniversitenizi kapattıkları zaman on tane okul açacaksınız. Hiç durmadan yürüyeceksiniz. Hafizanallah, durup başkalarıyla meşgul olmaya kalktığınız zaman, zamanı beyhude kullanmış, israf etmiş olursunuz. Zamanı israf etmenin hesabını da Allah sorar. "

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.