banner

Üniversitede araç çok, kullanacak şoför yok




Türkiye’nin en önemli üniversitelerinin başında gelen Anadolu Üniversitesi, öğrencilerini taşıyacak şoför bulamıyor.

au servisleriAraç filosunu güçlendirmesine rağmen, şoför alımının KPSS üzerinden yapılması nedeniyle atanan personel sayısı az olunca araçlar şoförsüz kaldı. Alınan personelin de deneyimsiz olması ve ehliyet sınıflarının yetersizliği üniversite yönetimini çaresiz bıraktı. “Üniversite şu anda şoför sıkıntısı çekiyor. Seçim hakkımız da yok. Dolayısıyla şu anda gelenleri de ancak zaman içerisinde ehliyetlerinin derecesini yükselterek, tecrübe kazandırarak şoför yapacağız.” diyen üniversite rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, sorunu aşmak için formül aradıklarını söylüyor. Üniversitenin iki kampüsü arasındaki mesafenin uzak olması sebebiyle her gün çile çeken öğrenciler ise belediye otobüsleri ile ulaşımlarını sağlıyor. Normalde 65 yolcu alan otobüse yüzün üzerinde öğrenci biniyor. İki Eylül Kampüsü’nde okuyan öğrenciler, “Kampüse ulaşmamız bir saat sürüyor. Belediye otobüslerinde çile çekiyoruz. Üniversitenin elinde olan imkânlara rağmen bundan faydalanamıyoruz. Bizim çektiğimiz sıkıntıyı anlamaları için yöneticileri bir günlüğüne otobüsle İki Eylül Kampüsü’ne gitmeye davet ediyoruz.” diyor. Her gün yaşanan bu durum karşısında öğrenciler üniversite yönetiminden çözüm bulmasını istiyor. KPSS ile yapılan şoför alımlarında 2012 yılında sadece 2 kontenjan açıldığı ve 85 puan istendiği öğrenildi.

www.lojistikhatti.com

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.