banner

Kur’an kursuna devam edenlerin sayısı iki kat arttı




Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan alınan bilgilere göre, Kur'an kurslarına devam edenlerin sayısı geçen yıla oranla iki kat artarak 947 bin'e ulaştı.

kuran_kursuDiyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Belgin Aydın, 2 yıldır pilot uygulaması yapılan ''İhtiyaç Odaklı Kur'an Kursları Öğretim Programı''nın 2012-2013 öğretim yılında, yurt genelinde uygulanmaya başlandığını söyledi.

Yeni sistemle Kur'an kursu öğretimin 4 dönemde, sürekli kayıt alan bir yapıya kavuşturulduğunu anlatan Aydın, ''Öğrenci sayımız iki katına çıktı. Geçen yıl 430 bin iken bu yıl kursa katılanların sayısı 947 bin oldu. 4 dönem halinde kayıtlarımız devam ediyor. 'Kayıtlar bitti, doldu. Artık yeni kayıt yapamıyoruz' gibi bir şey söz konusu değil'' diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.